detector.media
24.03.2017 11:30
Журналісти 5-го каналу розказали, як опинилися першими на місці вбивства Вороненкова
Журналісти 5-го каналу розказали, як опинилися першими на місці вбивства Вороненкова
На сайті 5-го каналу з’явилася інформація про те, що знімальна група випадково стала свідком вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова на бульварі Шевченка в Києві 23 березня

Як повідомляється, «знімальна група 5 каналу поверталась зі зйомок у іншій частині Києва, коли журналісти почули звуки пострілів…На очах кореспондентів 5-го каналу на бульварі Шевченка невідомі відкрили вогонь із вогнепальної зброї. Одна людина загинула. Ще двох забрала "швидка"».

Свідком події став журналіст 5-го каналу Сергій Барбу.

«Їх було декілька, приблизно п'ять. Вийшли з машини, побачили одразу, що на тротуарі лежать троє чоловіків. Один весь у крові, один – при свідомості, третій – без свідомості», – розповів журналіст 5-го каналу.

За повідомленням 5-го каналу, у РФ пан Вороненков став фігурантом кримінальної справи про шахрайство і був оголошений у федеральний розшук. Згодом екс-депутат Держдуми РФ заявив, що в грудні 2016 року одержав українське громадянство. Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що пан Вороненков дав цінні свідчення для слідства у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, раніше журналісти 17-го каналу також першими опинилися на місці вбивства в центрі Києва. Зранку 20 липня 2016 року журналісти 17-го каналу першими опинилися на місці вбивства журналіста Павла Шеремета. Вони зняли й розмістили в інтернеті відео, на якому пана Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим.17 канал пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві. 14 вересня на той момент ще журналіст 17-го каналу Андрій Лащ повідомив, що його викликали на допит у якості свідка у справі про вбивство пана Шеремета. Пізніше на допит викликали ще дестьох співробітниців каналу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY