detector.media
08.11.2002 13:05
Стівен Пайфер зустрівся зі Страйккомом
Сьогодні вранці відбулася зустріч членів Страйккому та Оргкомітету зі створення Незалежної профспілки працівників ЗМІ з заступником помічника держсекретаря США Стівеном Пайфером та послом США в Україні Карлосом Паскуалем.

Журналісти проінформували американських чиновників про своє бачення ситуації у ЗМІ та зі свободою слова в Україні. Зокрема, йшлося про нові форми політичної цензури, яка зараз застосовується держвладою та залежними від неї власниками українських медіа, про конкретні засоби та методи політичного тиску на журналістів, про відсутність в законодавстві норм, які б стимулювали ринкові перетворення в діяльності ЗМІ, та інше.

Багато уваги під час зустрічі було приділено підготовці парламентських слухань "Суспільство, ЗМІ, влада: свобода слова та цензура в Україні", які відбудуться 4 грудня. Страйкком висловив сподівання, що представники посольства США, як і інших посольств в Україні, безпосередньо будуть присутніми на цих слуханнях, щоб отримати найбільш адекватну інформацію про стан свободи преси в Україні.

Наталя Лігачова, „Детектор медіа”
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY