detector.media
23.03.2017 15:30
СБУ звинуватила YouControl в незаконному зборі інформації, яка є власністю держави
СБУ звинуватила YouControl в незаконному зборі інформації, яка є власністю держави
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили київську комерційну структуру на незаконному зборі та продажі інформації, яка має обмежений доступ та є власністю держави.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

«Правоохоронці встановили, що ділки, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, протиправно втручалися в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж державних структур. Фахівці СБУ зафіксували копіювання зловмисниками інформації, зокрема з систем та мереж Міністерства юстиції, фіскальної служби та Державної судової адміністрації України. Комерсанти продавали клієнтам доступ до нелегально створеної бази, видаючи її як зібрану з відкритих джерел», –йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованих судом обшуків в офісних приміщеннях, за місцями проживання власників та топ-менеджменту компанії, співробітники спецслужби виявили телекомунікаційне обладнання, на якому зберігалася незаконно отримана інформація та вилучили відповідну документацію.

Оперативники СБУ також встановили, що дублікати незаконних баз даних зберігаються на серверах в інших країнах.

«Програмне забезпечення зловмисників до того ж дозволяло збирати дані навіть з користувачів їхніх послуг», – уточнили в СБУ.

На даний момент вже відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 23 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Пізніше адвокат ТОВ «Ю-Контрол» Данііл Глоба заявив, що підставою для обшуків в квартирах керівництва ресурсу YouControl стало рішення судді Шевченківського районного суду у кримінальному провадженні за статею 359 Кримінального кодексу «Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації».

Фото: nnm.me

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY