detector.media
21.03.2017 21:17
У Росії звільнено українську знімальну групу
У Росії звільнено українську знімальну групу
У Москві російська поліція відпустила затриманих кореспондента УНІАН у РФ Романа Цимбалюка, оператора телеканалу «1+1» Микиту Бородіна та аспіранта історичного факультету МДУ Захара Сарапулова.

Про це агентству УНІАН повідомив Роман Цимбалюк.

«Після трьох годин перебування у відділенні поліції щодо МДУ мене, оператора і Захара відпустили», - сказав він.

Він також підтвердив новину про звільнення у своєму Facebook: «Спасибі всім, хто переживав, нас відпустили. Перший раз потрапив до відділення за 36 років :) Причому тверезий :)))».

Роман Цимбалюк також опублікував нове фото з відділку поліції.

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, поліція Москви (Росія) затримала спеціального кореспондента українського інформаційного агентства УНІАН Романа Цимбалюка і оператора «1+1» Микиту Бородіна.

За словами Романа Цимбалюка, інцидент трапився під час запису інтерв'ю з аспірантом Московського державного університету (МДУ) Захаром Сарапуловим, який вивісив прапор України на будівлі університету в третю річницю анексії Криму. В цей час приїхала російська поліція, в українського журналіста вилучили документи.

Знімальну групу доправили до відділку поліції. Роман Цимбалюк заявив, що затримання не мало підстав і написав відмову від дачі будь-яких пояснень.

Міністерство закордонних справ України назвало затримання журналіста УНІАН в Москві Романа Цимбалюка провокацією з боку Російської Федерації.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, «ми моніторимо цю ситуацію».

Водночас МЗС РФ заявило, що з'ясовує обставини затримання кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка та оператора телеканалу «1+1» Микити Бородіна в Москві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY