detector.media
21.03.2017 20:53
МЗС України називає затримання української знімальної групи у Москві провокацією (ОНОВЛЕНО)
МЗС України називає затримання української знімальної групи у Москві провокацією (ОНОВЛЕНО)
Українські дипломати в Москві з'ясовують обставини затримання кореспондента УНІАН в Російській Федерації Романа Цимбалюка і оператора «1+1» Микити Бородіна.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на начальника управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича.

«Мені відома ця інформація. Консул перевіряє цю інформацію. Я, як тільки матиму офіційне підтвердження, одразу ж поінформую», - сказав він.

Згодом Міністерство закордонних справ України назвало затримання журналіста УНІАН в Москві Романа Цимбалюка провокацією з боку Російської Федерації. Про це прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца повідомила в Twitter, передає УНІАН.

За її словами, український консул уже виїхав до відділу поліції у Москві для з'ясування обставин.

«Затримання журналіста Р. Цимбалюка - провокація РФ. Консул виїхав до відділу поліції. Приймаються заходи щодо звільнення», - зазначила Мар’яна Беца.

Водночас МЗС РФ заявляє, що з'ясовує обставини затримання кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка та оператора телеканалу «1+1» Микити Бородіна в Москві. Про це повідомила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова в коментарі УНІАН.

«Ми щойно прилетіли з Японії, я не в курсі цієї ситуації... Я зараз буду з'ясовувати і розбиратися», - заявила Захарова, відповідаючи на запитання УНІАН з приводу затримання свого кореспондента в РФ.

На уточнюючі питання Захарова не відповіла, знову посилаючись на незнання ситуації.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, «ми моніторимо цю ситуацію».

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, поліція Москви (Росія) затримала спеціального кореспондента українського інформаційного агентства УНІАН Романа Цимбалюка і оператора «1+1» Микиту Бородіна.

За словами Романа Цимбалюка, інцидент трапився під час запису інтерв'ю з аспірантом Московського державного університету (МДУ) Захаром Сарапуловим, який вивісив прапор України на будівлі університету в третю річницю анексії Криму. В цей час приїхала російська поліція, в українського журналіста вилучили документи. Знімальну групу доправили до відділку поліції. Роман Цимбалюк заявив, що затримання не мало підстав і написав відмову від дачі будь-яких пояснень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY