detector.media
21.03.2017 15:30
Макар Пасенюк спростував чутки про свою причетність до купівлі телеканалу Tonis
Макар Пасенюк спростував чутки про свою причетність до купівлі телеканалу Tonis
Керуючий директор компанії ICU та фінансовий радник Петра Порошенка Макар Пасенюк, якого називали одним з можливих інвесторів телеканалу Tonis, заперечив чутки про свою причетність до купівлі цього телеканалу.

Про це він розповів у коментарі виданню «Детектор медіа».

«Ні я особисто, ні група ICU не є власниками телеканалу Tonis і не плануємо такими ставати в доступному для огляду майбутньому», – заявив Макар Пасенюк.

Крім того, він уточнив, що його компанія не вела і не супроводжувала переговорів про купівлю телеканалу.

«Це вже не перший раз, коли мене без мого відома намагаються втягнути в процеси, які мені явно не цікаві. Я займаюся інвестиційно-банківським бізнесом майже 20 років, і можу вам сказати, що, на жаль, жоден з медіаактивів в Україні в даний момент часу не є бізнесом у моєму розумінні цього терміна. Подібні чутки я розцінюю виключно як спробу в черговий раз використовувати моє ім'я в політичних процесах», – підсумував бізнесмен.

Нагадаємо, 15 березня у виданні «Українські новини» з'явилась інформація про те, що  раптове звільнення Олексія Семенова з посади генерального продюсера телеканалу NewsOne нібито було однією з умов з боку власника каналу Tonis, куди пан Семенов і перейшов працювати. Цим власником у матеріалі був названий Макар Пасенюк. А причиною такої умови до пана Семенова названо нібито бажання помститися власникові NewsOne Євгену Мураєву за активну критику Валерії Гонтаревої.

В інтерв'ю «Детектору медіа» Євген Мураєв у відповідь на запитання, чим буде конкурувати з NewsOne команда Олексія Семенова на каналі Tonis та чи правда її підтримує Макар Пасенюк, сказав: «Для меня до сих пор огромный вопрос – то ли это канал Януковича по-прежнему, то ли действительно АП получила над ним контроль. Если это все-таки Пасенюк, к чему склоняется большинство экспертов, хотя это абсолютное допущение без доказательств, то я думаю, они будут делать псевдооппозиционный канал, а потом в правильном ключе использовать его во время избирательной кампании».

Через кілька днів у структурі власності ТОВ «Телеканал "Тоніс"» (телеканал Tonis) відбулися зміни: власником частки 9,5% статутного фонду став український політик Володимир Макеєнко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За його словами, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Детальніше про зміну власника каналу Tonis – читайте в матеріалі Галини Петренко «Навіщо Макеєнку Tonis».

Раніше, в грудні 2016 року, Макар Пасенюк підтвердив, що двічі вів переговори щодо купівлі-продажу телеканалу «112 Україна» – від імені екс-депутата Олександра Онищенка та від імені бізнесмена, власника банку «Михайлівський» Віктора Поліщука. За його словами, обидва інвестори хотіли придбати канал «для себе» та нічого не говорили про інтерес до каналу з боку президента Петра Порошенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY