detector.media
21.03.2017 10:50
За два місяці CБУ викрила десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах (ВІДЕО)
За два місяці CБУ викрила десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах (ВІДЕО)
За січень та лютий 2017 року співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, які координувалися російськими спецслужбами

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як з’ясувалося, підтримували антиукраїнські та псевдорадикальні ресурси мешканці Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Закарпатської та Луганської областей.

«За вказівкою кураторів та матеріальну винагороду вони переважно наповнювали ресурси у російських соцмережах. Адміністратори викладали отримані з Росії матеріали із закликами до антиконституційного усунення діючої влади, про зміну кордонів України, проведення різних протестних акцій, зокрема з використанням масових заворушень.

Під час обшуків в адміністраторів антиукраїнських спільнот оперативники СБУ вилучили комп’ютерну техніку із доказами отримання антиукраїнських матеріалів від російських спецслужб та їх розміщення у соцмережах.

Як повідомляється, відкрито низку кримінальних проваджень. У їх рамках трьом зловмисникам уже оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, на початку лютого співробітники Служби безпеки України викрили в Ужгороді громадянина, який підозрюється у тому, що працював адміністратором проросійських груп у соцмережах.

Також СБУ затримала мешканця Дніпра, який підозрюється у веденні активної антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах

Днями СБУ затримала на Чернігівщині розповсюджувача антиукраїсньких матеріалів у соцмережах.  Інформацію чоловік отримував від куратора з тимчасово окупованих бойовиками територій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY