detector.media
19.03.2017 14:42
Лідер О. Torvald вважає, що конкурсантка від Росії на «Євробаченні-2017» є частиною інформаційної війни
Лідер О. Torvald вважає, що конкурсантка від Росії на «Євробаченні-2017» є частиною інформаційної війни
Євген Галич, фронтмен групи О. Torvald, яка буде представляти Україну на «Євробаченні-2017», назвав представницю Росії на Євробаченні Юлію Самойлову «інформаційним солдатом» в інформаційній війні Росії.

Про це він сказав в ефірі програми «Світське життя» на каналі «1+1». 

«Це абсолютно геніальний хід – я не знаю, хто це придумав, спецслужби Російської Федерації чи ще хтось», - сказав Євген Галич про рішення російського «Первого канала» про те, що РФ на «Євробаченні-2017» буде представляти 27-річна співачка Юлія Самойлова, яка з дитинства має першу групу інвалідності після невдалого щеплення від поліомієліту і пересувається на інвалідному візку.

«Коментувати цю ситуацію безглуздо. Я хочу закликати всіх, у кого буде свербіти сказати щось, будь-що, умовно кажучи, потрібно пускати, не потрібно пускати, навіть коли пустимо або не пустимо, робити якісь коментарі і бути обережними. Через те, що війна - інформаційна, і Юля - інформаційний солдат», - зазначив співак.

Раніше стало відомо, що учасник від України рок-група O.Torvald виступатиме у фіналі «Євробачення-2017» під порядковим номером 22. Загалом, у фіналі візьме участь 26 представників країн-учасниць.

Нагадаємо, 12 березня стало відомо, що Росію на «Євробаченні-2017» представить Юлія Самойлова з піснею FlameIs Burning («Вогонь горить»). Її делегував «Первый канал».

Стало відомо, що 27 червня 2015 року Юлія Самойлова виступала в окупованій Керчі (Крим) на гала-концерті фестивалю «Світ спорту та добра» разом з Олегом Газмановим, Лолітою, гуртами «Калина folk», 5sta Family. Вона потрапила в окупований Крим не через офіційний український КПП. Таким чином співачка порушила українське законодавство і автоматично внесена у «чорні списки» осіб, яким заборонений  в’їзд в Україну.

Державна прикордонна служба та Служба безпеки України заявили, що перевірять, чи справді російська співачка Юлія Самойлова незаконно перебувала на території анексованого Криму. Обидва відомства обіцяють найближчим часом оголосити результати перевірки інформації про перебування Самойлової в анексованому Криму. Перевірка може тривати більше місяця.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав провокацією те, що Росія делегувала на «Євробачення-2017» у Київ співачку Юлію Самойлову, яка виступала в окупованій Керчі. Він вважає, що закон повинен бути один для всіх. 

Виконавчий директор «Євробачення» Йон Ола Санд повідомив, що Європейська мовна спілка (ЄМС) «цілком підтримає рішення української влади» щодо участі представниці Росії Юлії Самойлової на «Євробаченні-2017». Він сказав, що ЄМС не втручатиметься у рішення української влади.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що «Україна буде розв’язувати це питання, по-перше, згідно з духом пісенного конкурсу Євробачення, а по друге, згідно з чинним українським законодавством». За його словами, Російська федерація незаконно анексувала Крим і продовжує неоголошену гібридну війну на сході України.

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що представниця Росії на «Євробаченні -2017» співачка Юлія Самойлова не має права в'їжджати до України через те, що вона відвідувала анексований Крим, оминувши український Контрольно-пропускной пункт. Остаточне рішення ще не прийняте.

На фото - Євген Галич

Фото: rock-ua.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY