detector.media
17.03.2017 09:00
Суд у Москві відмовся арештувати шеф-редактора Regnum
Суд у Москві відмовся арештувати шеф-редактора Regnum
Суд в Москві відмовився видати санкцію на арешт затриманого за запитом білоруської влади шеф-редактора інформаційного агентства Regnum, громадянина Білорусії Юрія Баранчика

«Дорогомилівський суд Москви не став заарештовувати нашого колегу, і найближчим часом він має вийти на волю», – повідомив головний редактор Regnum Модест Колеров у коментарі «Интерфаксу».

Колеров висловив думку про те, що російська прокуратура, яка наразі розглядає запит Мінська про екстрадицію Баранчика, «ухвалить законне і справедливе рішення, і не буде видавати журналіста».

«Ми вважаємо, що нашого колегу в Білорусії переслідують з політичних причин і його не можна видавати», –  зазначив головний редактор.

Нагадаємо, що Юрій Баранчик був затриманий в Москві в ніч на 15 березня.

У Regnum припускають, що затримання Баранчика було проведено за запитом білоруської влади, які з початку грудня 2016 року ведуть політичне переслідування авторів і співробітників Regnum за надуманими звинуваченнями в «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі», за якими їм загрожує до 12 років ув'язнення. У грудні 2016 року було затримано трьох журналістів Regnum – Дмитра Алімкіна, Юрія Павловця і Сергія Шиптенка. Повідомлялося, що їх підозрюють у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

16 березня стало відомо, що Баранчик подав клопотання президенту РФ Володимиру Путіну через УВС Дорогомілово про надання політичного притулку.

На фото - Юрій Баранчик

Фото: www.youtube.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY