detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
14.03.2017 19:26
Комітет з питань свободи слова поповнився трьома новими членами
Комітет з питань свободи слова поповнився трьома новими членами
14 березня Верховна Рада ухвалила постанову, згідно з якою були обрані три нові члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

До профільного медійного комітету приєдналися представники фракції «Блоку Петра Порошенка» Григорій Шверк і Владислав Севрюков, які вже давно брали участь у роботі комітету та мали дорадчий голос, а також представник «Народного фронту» Федір Бендюженко.

За проект постанови № 6187 «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації"» проголосували 226 народних депутатів. Загалом ця постанова стосується 25 народних депутатів, які набули депутатських повноважень у 2015-2017 роках.

Владислав Севрюков і Григорій Шверк

Григорій Шверк і Владислав Севрюков стали народними депутатами 17 вересня 2015 року – вони пройшли за списком «Блоку Петра Порошенка» після того, як двоє інших народних депутатів від БПП склали свої повноваження, перейшовши на роботу у виконавчих органах влади. Після цього їм півтора роки не вдавалося стати членами Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, тому що парламент ніяк не міг розглянути кадрові питання. До обрання обоє працювали членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Федір Бендюженко

Федір Бендюженко став народним депутатом 21 лютого 2017 року, пройшовши за списком «Народного фронту» після смерті народного депутата Петра Ваната. На момент обрання він працював начальником управління контролю за виконанням рішень у Державній виконавчій службі України.

Раніше Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики налічував 10 членів, а відтепер їх стало 13:

- від фракції «Народний фронт» - п'ятеро: Вікторія Сюмар (голова комітету), Сергій Висоцький (заступник голови комітету), Дмитро Стеценко (голова підкомітету з питань ТБ і РМ, преси, інформагентств та інтернету), Олександр Сочка (голова підкомітету з питань інформполітики та інформбезпеки) і Федір Бендюженко;

- від фракції «Блок Петра Порошенка» - четверо: Ольга Червакова (перша заступниця голови комітету), Богдан Онуфрик, Григорій Шверк і Владислав Севрюков;

- від фракції «Батьківщина» - двоє: Олена Кондратюк (секретар комітету) і Олександр Абдуллін (голова підкомітету з питань реклами);

- від фракції «Самопоміч» - один: Олександр Опанасенко (заступник голови комітету);

- від фракції «Опозиційний блок» - один: Юрій Павленко.

Фото: архів ДМ, «Медіаняня», «РБК Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY