detector.media
12.03.2017 15:37
Російські ЗМІ направили свої знімальні групи в район Донецька – ГУР Міноборони
Російські ЗМІ направили свої знімальні групи в район Донецька – ГУР Міноборони
Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) повідомляє, що 11 березня поблизу окупованого сепаратистами Донецька «кореспонденти російських засобів масової інформації» проводили відеозйомку для підготовки пропагандистських сюжетів.

Про це ГУР МОУ повідомляє у своєму Facebook, де розміщується  інформація про обстановку на тимчасово окупованих територіях  Донецької і Луганської областей.

Яу йдеться у повідомленні, 11 березня на позиціях 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК (Донецьк) Збройних Сил РФ у районі Спартака групою «кореспондентів російських засобів масової інформації» проводилась відео зйомка зруйнованих житлових будівель та інших об’єктів соціальної інфраструктури.

«До складу групи входять офіцери військових частин інформаційного протиборства ЗС РФ, які спеціалізується на виготовленні неправдивих та викривлених матеріалів з метою дискредитації сил АТО», - повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Нагадаємо, у лютому Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України повідомляло, що ФСБ Російської Федерації використовує діяльність місцевих ЗМІ на тимчасово окупованій території Донецької області як прикриття в своїх політичних цілях.

Раніше ГУР повідомляло, що російське командування активізувало заходи щодо створення провокаційних матеріалів, спрямованих на дискредитацію сил АТО та звинувачення у порушенні Мінських домовленостей. «Залучаються знімальні групи провідних російських телеканалів “Россия 1”, “НТВ”, РЕН ТВ на Донецькому та Маріупольському напрямках, які для створення резонансних матеріалів використовують спеціально підготовлених провокаторів з числа місцевих мешканців», – йдеться в повідомленні оборонного відомства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY