detector.media
12.03.2017 14:05
«Репортери без кордонів» вимагають призначити наступника Дуні Міятович
«Репортери без кордонів» вимагають призначити наступника Дуні Міятович
Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» критикує положення, при якому місце Представника Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ залишиться вакантним на невизначений термін через те, що Дуня Міятович залишає цю посаду.

Про це повідомляє DW.com.

Як відомо, повноваження Дуні Міятович закінчились в п'ятницю, 10 березня.

«Дуня Міятович в якості Представника ОБСЄ незмінно виступала на захист свободи ЗМІ. Якщо її місце залишиться вакантним, - а так воно виглядає зараз, - то замовкне застережливий голос, що стоїть на сторожі преси по всій Європі і за її межами», - заявив представник «Репортерів без кордонів» Міхаель Редиске.

Саме зараз, коли на журналістів і ЗМІ нападають все частіше, цей пост необхідний як ніколи, вважають «Репортери без кордонів», закликаючи якомога швидше знайти наступника Дуні Міятович.

Раніше в інтерв'ю Жанні Нємцовій старший радник представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Андрій Ріхтер повідомив, що вибір нового кандидата може зайняти місяці.

За словами Ріхтера, робота бюро буде частково паралізована через відсутність його глави.

«Ми не бюро з питань свободи ЗМІ, ми бюро Представника з питань свободи ЗМІ. Немає Представника - відповідно, немає і значних функцій, які могли б ми виконувати, радячи і допомагаючи йому. Без нього немає і заступника Представника, немає виконуючого обов'язки Представника», - підкреслив він.

Нагадаємо, 9 березня Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович виступила із останнім звітом, згадуючи свої сім років роботи в представництві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY