detector.media
10.03.2017 19:16
Нову телевежу в Покровську, яка б забезпечила мовлення на окуповані території, так і не почали зводити - Попова
Нову телевежу в Покровську, яка б забезпечила мовлення на окуповані території, так і не почали зводити - Попова
Колишня заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомляє, що поки що ніякого руху щодо зведення нової телевежі у Покровську (Донецька область), яка могла б забезпечити відновлення українського мовлення в Донецьку та інших окупованих територіях області, не відбувається.

Про це вона написала у своєму Facebook.

Тетяна Попова нагадала, що міністерство інформаційної політики неодноразово намагалося отримати державне фінансування для зведення нової телевежі в місті Покровську, необхідність якої постала після того, як потужна телевежа в Донецьку була захоплена бойовиками ОРДО.

«Фінансування на будівництво вежі в Покровську (для мовлення на Донецьк) перший раз ми запросили ще на початку минулого року. Після чого отримали три відмови від Мінфіну та одну від Мінеконому», -  написала вона.

Водночас, за її словами, будівництво Покровської телевежі обіцяли розпочати цього року.

«Поки нічого не відбувається», - зазначила Тетяна Попова.

Нагадаємо, радник міністра інформаційної політики з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець заявляє, що відновити українське мовлення у населених пунктах поблизу лінії розмежування можна тільки після зведення телевежі у Покровську (Донецька область), на що поки не виділено державного фінансування.

Голова Ясинуватської райради Любов Євтушенко та голова військово-цивільної адміністрації Сергій Добряк вважають, що єдиний вихід з ситуації із забезпеченням українського мовлення у районі - будувати нову телевежу у Покровську, яка би забезпечила українським ефірним ТБ кілька прифронтових районів.

Зважаючи на те, що наразі грошей в Державному бюджеті на побудову нової телевежі в Покровську немає, в Ясинуватському районі було вирішено виділити з місцевого бюджету 255 тис. грн. на нову телевежу.

На фото - Тетяна Попова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY