detector.media
10.03.2017 10:25
«Українські кібер війська» за три роки заблокували 173 сайти терористів
«Українські кібер війська» за три роки заблокували 173 сайти терористів
З червня 2014 року по лютий 2017 року волонтерська спільнота закрила 141 сайт терористів, 10 кримських державних сайтів та ще 30 заблокувала. Деякі з сепаратистських сайтів розміщували на своїх ресурсах персональні дані українців

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив засновник волонтерської спільноти «Українські кібер війська» Євген Докукін.

«За червень 2014 – січень 2017 всього ми закрили 141 сайт. Також ми закрили 10 кримських державних сайтів, в листопаді 2015-го –  belogorsk.crimea.ua, в грудні 2015-го –  dzhankoi-rada.gov.ua та krp-rada.gov.ua (які ми відібрали від сепаратистської кримської влади). Це окрема операція "Крим – це Україна"За січень ми закрили сайт терористів ukrobaza.ru. На ньому розміщувалися персональні дані українців і через взлом та постійні блокування ми змусили їх закрити сайт» – написав він.

Як повідомляє Докукін, всього закрито 142 сайти терористів, а разом із заблокованими – 173. Крім того закрито сотні сторінок на сайтах і блогах з персональними даними українських патріотів , а також державний сайт svk.gov.ua, що був захоплений терористами. Дані сайти закривалися через скаргу хостинг чи домен провайдерам.

«А також сприяли, щоб СБУ закрила окуповані державні сайти в жовтні 2015-го –  bryanka-rada.gov.ua, в листопаді – snezhnoe-rada.gov.ua, krasnodon-pfu.gov.ua, krasnodon-rada.gov.ua, в березні 2016-го –  brda.gov.ua, lenrada.gov.ua, brs.gov.ua та vikc.gov.ua. Протидіємо захопленню державних сайтів на Донбасі та Криму», – повідомив він.

На своїй сторінці у Facebook заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін прокоментував роботу кібервійськ: «Щодо блокування сайтів терористів. Фактично, таке блокування вже давно відбувається за ініціативи окремих волонтерів як Євген, або патріотично налаштованих власників та керівників українських провайдерів».

Нагадаємо у кінці 2016 року засновник проекту «Українські кібер війська» Євген Докукін заявив, що в грудні 2016 року відбувся сплеск хакерських атак на сайти українських державних установ, міністерств та органів місцевих рад, зокрема, з боку Росії були зафіксовані атаки на 7 сайтів, з інших країн - на 10.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY