detector.media
09.03.2017 19:02
Сайт Медведчука видалив статтю з інформацією про переміщення журналістів в зоні АТО
Сайт Медведчука видалив статтю з інформацією про переміщення журналістів в зоні АТО
Через місяць після публікації редакція сайту громадського руху Віктора Медведчука «Український вибір» видалив статтю «"Авдеевский рычаг" и "десант" западных СМИ», яка містила інформацію про переміщення журналістів в зоні АТО. У піблікації були зазначені маршрути і номери автомобілів, на яких їздили журналісти.

Раніше ГО «Інститут масової інформації» звернувся до СБУ з вимогою розслідувати витік інформації про пересування знімальних груп в зоні АТО, інформацію про яких опублікував сайт громадського руху «Український вибір».

Через кілька годин після цього звернення публікація під заголовком «"Авдеевский рычаг" и "десант" западных СМИ» зникла з сайту.

Сергій Вєтров, головний редактор газети «Український вибір», повідомив «Детектору медіа», що «постановка статей на сайт - вільна, хто завгодно може поставити статтю».

За його словами, статтю видалили через те, що «на сайті введена модерація, і редакція сайту визнала, з невідомих мені причин, що її потрібно зняти». Чому модерація спрацювала більше місяця після публікації, і чи пов'язано видалення статті зі зверненням ІМІ в СБУ, не уточнюється.

Головна редакторка сайту Ірина Опрей «Український вибір» на момент публікації не була доступна для коментарів.

Водночас  стаття збереглася в кеші Google. У матеріалі зазначено маршрути і номери автомобілів журналістів Associated Press, France-Presse, «Радіо Свобода» і ВВС.

Нагадаємо, ГО «Інститут Масової Інформації» звернулася до Служби безпеки України з вимогою розслідувати витік інформації щодо маршрутів пересування журналістів іноземних ЗМІ та номери машин, якими вони їздили зоною АТО, оприлюднену на сайті громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука 5 лютого.

Організація, зокрема, вважає, що оприлюднення цієї інформації ставить під загрозу безпеку журналістів та просить СБУ негайно провести розслідування, встановити канал витоку інформації, і вжити всіх необхідних заходів, щоб захистити українських та іноземних журналістів, які працюють в зоні АТО.

Водночас заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що ситуація з розміщенням на сайті громадського руху «Український вибір» даних журналістів про їх переміщення в зоні АТО розглядатиметься на експертній раді міністерства. Пан Золотухін не виключає, що ця інформація могла потрапити на сайт руху Віктора Медведчука з відкритих джерел.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY