detector.media
09.03.2017 13:06
В Росії звільняють директора Бібліотеки української літератури
В Росії звільняють директора Бібліотеки української літератури
Директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, яку звинуватили в екстремізмі, повідомили про припинення трудового договору.

Про це розповів адвокат Шариної Іван Павлов, повідомляє «Інтерфакс».

«Департамент національної політики і міжрегіональних зв'язків Москви повідомив мою підзахисну про розірвання трудового договору. Весь час, поки Шаріна перебувала під домашнім арештом, вона продовжувала займати посаду директора бібліотеки, і тільки тепер договір з нею буде розірвано», - сказав адвокат.

Як відомо, в жовтні 2015 року Наталію Шаріну помістили під домашній арешт, після чого її керівництво прийняло рішення про відсторонення Шариної з посади, яке на думку її захисників було незаконним.

«Відсторонення від посади - це такий самий запобіжний захід, який обирає суд. Департамент культури і інші організації не можуть самостійно приймати таких рішень», - заявив Павлов.

Нагадаємо, у 2011 році директорка Бібліотеки української літератури у Москві Наталія Шаріна стала фігуранткою кримінальної справи за статтею 282 КК РФ, однак у 2013 році кримінальне переслідування припинили через відсутність складу злочину.

В кінці жовтня 2015 року після обшуків у бібліотеці директора установи Наталію Шаріну звинуватили у розповсюдженні забороненої літератури і затримали. За версією слідства, Шаріна поширювала визнані екстремістськими книги Дмитра Корчинського. Вона не визнала свою провину. За словами Шаріної, бібліотека діяла відповідно до закону, а літературу вилучили зі спецсховища. Згодом Шаріну визнали політв'язнем. Кримінальну справу завели за статтею «порушення національної ненависті і ворожнечі».

У квітні 2016 року Шаріну також звинуватили в розтраті (ч.4 ст. 160 КК РФ). За версією слідства, вона в 2011-2013 роках витрачала кошти, призначені для виплати юристам бібліотеки, на свій захист у кримінальній справі.

У серпні 2016 року прокуратура вирішила не затверджувати обвинувальний акт у справі щодо директорки Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної. Справу, як повідомив адвокат Іван Павлов, який захищає Шаріну, повернули до Слідчого комітету РФ.

В ЄС заявили, що в Росії не повинні втручатися у діяльність Бібліотеки української літератури.

У жовтні 2016 року Міський суд Москви продовжив до 28 квітня 2017 року домашній арешт директорці Бібліотеки української літератури.

На фото - Наталія Шаріна

Фото: openrussia.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY