detector.media
09.03.2017 11:25
У Криму заборонили святкувати день народження Тараса Шевченка
У Криму заборонили святкувати день народження Тараса Шевченка
Окупаційна російська влада в анексованому Криму заборонила українським активістам проводити акцію, присвячену річниці народження Тараса Шевченка.

Відповідне рішення російських правоохоронних органів опублікував на своїй сторінці в Facebook активіст Українського культурного центру Леонід Кузьмін.

«Ще раз сказали, що з квітами до Шевченка 9 березня не можна», - написав він і оприлюднив копію відповідного документу.

У документі, зокрема, сказано, що «при проведенні зборів, мітингів, демонстрацій, ходи і пікетувань не допускається здійснення екстремістської діяльності».

Також організаторам і учасникам даної акції пригрозили притягненням до кримінальної відповідальності за сімома статтями КК РФ.

Раніше Леонід Кузьмін повідомив у соцмережі, що «адміністрація» Сімферополя вже відмовляла активістам «в дуже збоченій формі», хоча заявники й виконали всі пункти Федерального закону.

Нагадаємо, 2 березня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом відбувається «дуель» між радіостанціями, які ведуть мовлення з території материкової України, і радіостанціями, які ведуть мовлення з анексованого півострова.

Пізніше перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова заявила, що глушіння сигналу з Криму – це не компетенція МІПу, і питанням має займатися відповідна структура.

Також Сергій Костинський заявив, що до кінця березня 2017 року телевежа на Чонгарі (Херсонська область), яка розташована на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом, запрацює у повному обсязі.

Фото: lnu.edu.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY