detector.media
09.03.2017 09:05
Для звільнення Сущенка робиться все можливе – Клімкін
Для звільнення Сущенка робиться все можливе – Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українське зовнішньополітичне відомство разом з іншими державними установами України докладають всіх зусиль для того, щоб прискорити звільнення журналіста Романа Сущенка, незаконно ув'язненого в Москві.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Намагаємось задіяти всі важелі – і на міжнародних майданчиках, і на двосторонньому рівні, і за допомогою наших друзів», –  сказав Клімкін.

Він підкреслив, що для визволення Сущенка «безумовно, робиться все можливе». Окремо він поінформував про зусилля, спрямовані на забезпечення постійного доступу українських консулів до журналіста, «хоча би для того, щоб пересвідчитись, що у нього все гаразд».

Водночас, він повідомив, що завжди на міжнародних зустрічах щодо Мінської угоди порушує питання звільнення всіх українських заручників з російського полону.

«Воно є частиною логіки "Мінська", це частина дорожньої карти. Звільнення заручників має бути невідкладним кроком. Це не повинно бути чимось віддаленим у часі», – зауважив міністр.

Він також підкреслив, що постійно наголошував на цьому, в тому числі на зустрічах у Вашингтоні.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

14 лютого Московський міський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна та залишив журналіста Романа Сущенка під вартою в СІЗО Москви.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лефортівського районного суду Москви про продовження до 30 квітня терміну тримання під вартою Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями.

 

 Фото: iPress.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY