detector.media
04.03.2017 12:51
Княжицький попереджає, що США можуть скасувати надані Україні преференції через піратство
Княжицький попереджає, що США можуть скасувати надані Україні преференції через піратство
Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів через високий рівень піратства.

Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна повідомив народний депутат Микола Княжицький, передає LB.ua.

«Ми отримали звіт цього альянсу IIPA. Пропонується визнати для України пріоритетним введення заходів, передбачених законом 3081-д (ветований президентом). Пропонується ввести відповідальність за комфортінг, передбачену законом 3081-д. Реформа законодавства про охорону копірайту повинна враховувати всі положення, передбачені законом 3081-д», - сказав він.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко ветував і повернув до парламенту зі своїми пропозиціями законопроект 3081-д «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

«У результаті відсутності належного законодавства в Україні процвітає онлайн-піратство, проти якого немає ефективних механізмів боротьби. Хоча є позитивні чинники на зразок закриття EX.ua і FS.to, але цього вочевидь недостатньо, і ці закриття не були результатом зміни законодавства. Протягом 2016 року ніяких законодавчих змін у сфері захисту авторських прав здійснено не було. З огляду на це, альянс рекомендує уряду США скасувати преференції, надані Україні на підставі загальної системи преференцій, якщо не буде ніякого прогресу в сфері інтелектуальної власності», - зачитав Княжицький витяги із звіту альянсу IIPA.

В США щорічно складається так званий «список 301». Це перелік країн, які порушують права на інтелектуальну власність. Залежно від ступеня тяжкості проступку, «країни-порушники" потрапляють в одну з трьох категорій: Watch list (країни під наглядом), Priority watch list (країни під першочерговим контролем), або ж Priority foreign country (пріоритетна країна). Потрапляння в останню групу загрожує торгівельними санкціями.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада ухвалила ініційований «#КіноКраїною» закон про державну підтримку кінематографії (законопроект № 3081-д), який передбачає державні субсидії, cash rebates та містить цілу низку антипіратських норм.

Наприкінці жовтня стало відомо, що Кабінет Міністрів України запропонував Президенту Петру Порошенко підписати закон про державну підтримку кінематографа. У ході обговорення Міністерство фінансів висловило зауваження до цього закону в зв'язку зі збільшенням витрат державного бюджету, якого потребує його реалізація, однак Мінфін все ж завізував цей закон.

Увечері 17 листопада 2016 року Президент України Петро Порошенко ветував і повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Пропозиції надійшли до парламенту 18 листопада.

Законопроект № 3081-д є результатом об’єднання  законопроектів № 3081від депутата Миколи Княжицького та № 3081-1  від «#КіноКраїни» — спільної ініціативи великих вітчизняних виробників кіно і ТБ StarLightMedia, Inter Media Group, «Медіа Групи Україна», Film.ua Group, Star Media, Pro TV, студії «Квартал 95» та Одеської кіностудії. Над законопроектом працювали медіаюристи Анатолій Максимчук (група StarLightMedia) та Юрій Крайняк (компанія Jurimex).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY