detector.media
02.03.2017 15:40
Проект Доктрини інформбезпеки України обговорювали з ОБСЄ та організаціями ЄС і США – Стець
Проект Доктрини інформбезпеки України обговорювали з ОБСЄ та організаціями ЄС і США – Стець
Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявляє, що перед прийняттям проект Доктрини інформаційної безпеки України обговорювалося з представниками Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) та неурядовими організаціями Європейського Союзу та США.

Про це Стець заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляють «Українські новини».

«Ми цей документ проговорювали з громадськими організаціями ... І також ми його обговорювали з представниками ОБСЄ та інших неурядових організацій та Європейського Союзу і США», - повідомив він.

Міністр зазначив, що документ був погоджений на всіх рівнях: в міністерствах, в Раді національної безпеки і оборони та Службі безпеки України. За реалізацію норм Доктрини в міністерстві буде відповідати заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін.

Крім того, Стець заперечує нібито схожість Доктрини інформбезпеки України з російським аналогом.

Нагадаємо, 25 лютого Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про Доктрину інформаційної безпеки України» та затвердив Доктрину. Документ набирає чинності з дня його опублікування.

«Метою Доктрини є уточнення засад формування та реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв'язаної нею гібридної війни», – зазначається в документі.

«Детектор медіа» провів опитування експертів, які вважають, що впровадження Доктрини інформаційної безпеки не має бути спрямоване на боротьбу з політичним інакомисленням усередині країни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY