detector.media
02.03.2017 13:15
Врятовано ще двох дітей-учасників «груп смерті» у «ВКонтакте»
Врятовано ще двох дітей-учасників «груп смерті» у «ВКонтакте»
Кіберполіція провела обшуки у кількох виявлених адміністраторів інтернет-пасток «синій кит» і встановила близько 200 профілів дітей у соціальних мережах, які входили до так званих «груп смерті». Ще двох дітей вдалося врятувати від самогубства

Про це повідомляє Департамент комунікації Нацполіції України.

Як зазначено, в результаті обшуків виявлена інформація, яка допоможе в розслідуванні.

«Тільки за останню добу поліція оперативно знайшла двох підлітків, які покинули місце постійного проживання і були учасниками Інтернет-пастки «синій кит», – йдеться у повідомленні.

У Харкові хлопчик пішов з дому, залишивши записку тривожного змісту. В результаті пошуків поліцейським вдалося знайти дитину і повернути батькам. У Тернополі правоохоронці знайшли дівчину, яка напередодні також залишила записку тривожного змісту і покинула місце проживання.

Зараз з ними та їхніми батьками працюють поліцейські з підрозділів ювенальної превенції і фахівці-психологи.

Повідомляється також, що з цього питання сьогодні, 2 березня, за участю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, а також Національної поліції України, Міносвіти, Мінсоцполітики і МОЗ відбулася нарада.

«Ми робимо все від нас залежне, співпрацюючи з усіма зацікавленими органами влади. Але найбільш дієвий спосіб профілактики – це увагу батьків до своєї дитини», - прокоментував голова Нацполіції України Сергій Князєв.

Нагадаємо, днями поліція врятувала у Києві двох неповнолітніх дівчат, які отримали завдання у «групі смерті» в соціальній мережі і намагалися покінчити життя самогубством. 18 лютого співробітники поліції і Служби безпеки України в Рівненській області врятували ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі.

Як писав «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляв раніше про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

У 2017-му зросла кількість звернень на дитячу гарячу лінію, в яких батьки розповідали про лячні дописи їхніх дітей у соціальних мережах. Трапляються й випадки, коли дзвонять самі діти, розповідаючи у насмішкуватому стилі, що збираються вчинити самогубство.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) під час зустрічі з молоддю Бориспільської єпархії повідомив, що молодь повинна усвідомлювати небезпеку спілкування з людьми, які через інтернет-ігри спонукають до вчинків, які можуть привести до суїциду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY