detector.media
01.03.2017 17:24
Після старту показу фільм «Гіркі жнива» зайняв друге місце в українському прокаті
Після старту показу фільм «Гіркі жнива» зайняв друге місце в українському прокаті
За результатами першого вікенду прокату в Україні канадський фільм «Гіркі жнива» про Голодомор 1932-1933 років зібрав понад 3 млн. грн.

Видання Кino-teatr.ua, що наводить такі дані,  вважає, що старт стрічки цілком можна визнати успішним.

Стрічка режисера Джорджа Менделюка стартувала завдяки старанням українського прокатника компанії B&H на190 екранах і зібрала за перший прокатний вікенд 3 млн. 667 тис. грн.

Всього було продано 50 756 квитків за середньої ціни квитка в 72 грн. При цьому на кожен екран припало по 267 глядачів.

Ці показники дозволили стрічці «Гірка жнива» зайняти другу позицію в українському бокс-офісі за результатами вікенду 23-26 лютого.

Перше місце зайняв американський сімейний фільм режисера Лассе Халльстрема «Життя і мета собаки». На 156-ти екранах стрічка зібрала на 900 тис. грн більше, ніж «Гіркі жнива». Загальна глядацька аудиторія цього фільму на 9 тисяч глядачів перевищила аудиторію канадського фільму.

Нагадаємо, «Гіркі жнива» – канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору. Стрічка є першою англомовною художньою кінокартиною про цю трагедію українського народу 1932-1933 рр. та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України. Бюджет фільму був повністю наданий продюсером Яном Ігнатовичем і склав 20 млн. доларів.

У широкий прокат в США та Україні фільм «Гіркі жнива» вийшов минулого тижня, і вже протягом найближчого часу його зможуть побачити глядачі щонайменше у 45 країнах.

Нещодавно допрем'єрний показ фільму відбувся у Вашингтоні.

Спеціальний допрем'єрний показ у Канаді англомовної художньої кінострічки про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні «Гіркі жнива» пройшов в музеї війни в Оттаві.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY