detector.media
01.03.2017 15:40
Меркель закликає владу Туреччини звільнити арештованого журналіста видання Die Welt
Меркель закликає владу Туреччини звільнити арештованого журналіста видання Die Welt
Уряд ФРН і особисто канцлер Ангела Меркель закликають владу Туреччини якнайшвидше звільнити арештованого в Стамбулі журналіста німецького видання Die Welt Деніза Ючела.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на офіційного представника німецького уряду Штеффена Зайберта.

 «Федеральний уряд чекає, що турецька судова система під час вирішення справи Ючела врахує високу цінність свободи слова для будь-якого демократичного суспільства. Ми дуже шкодуємо і вважаємо незрозумілим санкціонування арешту Деніза Ючела. І ми наполягаємо на тому, щоб наші консульські співробітники могли надати йому необхідну допомогу», - сказав він. 

Зайберт також зазначив, що Ючел виконував свої журналістські обов'язки, будучи репортером німецької газети, в країні, «яка зобов'язалася дотримуватися свободи ЗМІ і яка, проте, переслідує його та інших журналістів за їх професійну діяльність».

За словами Зайберта, німецький канцлер вважає заходи, вжиті проти Ючела, що добровільно прийшов на допит, «невідповідно жорсткими». Вона обговорила цей випадок з турецьким колегою Біналі Їлдиримом в Мюнхені в ході конференції з безпеки.  Крім того, у в німецький МЗС напередодні було викликано посла Туреччини, якому також була викладена офіційна позиція ФРН з цього питання.

Як писав «Детектор медіа», 17 лютого ставло відомо, що у Туреччині затримали 43-річного кореспондента німецької щоденної газети Die Welt Деніза Ючеля. 

Суд у Стамбулі у понеділок, 27 лютого, задовольнив запит прокуратури на арешт журналіста німецького видання Die Welt Деніза Ючеля.

Згідно зі звітом «Репортерів без кордонів», на Туреччину та Китай припадає більше 60 відсотків усіх ув'язнених журналістів у світі. Зокрема в Туреччині за ґратами перебуває більше ста журналістів. Фахівці організації встановили, що у 41 випадку є прямий зв'язок між ув'язненням та професійною діяльністю.  

 За даними Європейської федерації журналістів, на даний момент близько 120 співробітників ЗМІ затримані у Туреччині. Анкара заперечує ці дані.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY