detector.media
01.03.2017 09:45
У Канаді відбувся допрем’єрний показ фільму «Гіркі жнива»
У Канаді відбувся допрем’єрний показ фільму «Гіркі жнива»
Спеціальний допрем'єрний показ у Канаді англомовної художньої кінострічки про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні «Гіркі жнива» пройшов напередодні ввечері в музеї війни в Оттаві.

Про це повідомляє «Укрінформ».

 «Сподіваюся, що сумною історією «Гіркі жнива» зможуть об’єднати людей по всьому світу та створити певну віддушину жертвам та їх нащадкам, чия історія буде нарешті донесена до широкої аудиторії за допомогою кіно», - сказав продюсер стрічки Ян Ігнатович.

Він додав, що цим фільмом хотів також підняти обізнаність західної аудиторії щодо трагедії Голодомору.

«Коли мені вперше розповіли про цей фільм, я погодився профінансувати його створення, аби світ дізнався про Голодомор. Мене непокоїв факт, що на Заході про Голодомор не було відомо практично нічого. Сталін дуже добре попрацював над тим, аби знищити будь-які докази або згадки про цей злочин», - зазначив продюсер.

З України на показі стрічки був присутній міністр культури Євген Нищук.

 «Гіркі жнива» – канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору. Стрічка є першою англомовною художньою кінокартиною про цю трагедію українського народу 1932-1933 рр. та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України. Бюджет фільму був повністю наданий продюсером Яном Ігнатовичем та склав 20 млн доларів.

У широкий прокат в США та Україні фільм «Гіркі жнива» вийшов минулого тижня, і вже протягом найближчого часу його зможуть побачити глядачі щонайменше у 45 країнах.

Нагадаємо, нещодавно допрем'єрний показ фільму відбувся у Вашингтоні.

Фото: UaModna

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY