detector.media
27.02.2017 17:37
Протягом місяця у Кам’янському сталися підпали автомобілів двох головних редакторів газет
Протягом місяця у Кам’янському сталися підпали автомобілів двох головних редакторів  газет
У справі про навмисний підпал автомобіля «Таврія» головного редактора сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» (Кам’янське, Дніпропетровська область) Сергія Гузя немає поки ніяких зрушень.

Про це  він заявив Національній спілці журналістів України (НСЖУ).

Нагадаємо, у ніч проти 12 лютого головному редактору сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» Сергію Гузю невідомі підпалили автомобіль «Таврія», який перебував у дворі будинку.

Він повідомив, що поки у його справі що немає ніяких зрушень.

«Поліція провела кілька допитів, опитали моїх сусідів. Є гарний товстий том по моїй справі, але це все. Ніякої інформації про виконавців чи замовників», – зазначив головний редактор.

Нагадаємо, 25 лютого близько 2.00 у дворі будинку № 61 по проспекту Конституції у місті Кам’янському згорів автомобіль Citroën C5, який належить Станіславу Мілославському, правозахиснику, видавцеві, редактору газети «Антимафия».

Сергій Гузь повідомив, що підпал автомобіля, який належить Станіславу Мілославському, міг бути пов’язаний із конфліктами видавця з владою. За його словами, Мілославський конфліктував з владою в попередні роки, були й погрози на його адресу.

«Проте останнім часом він видавав свою газету невеликим накладом, її роздавали безкоштовно під час сесій міськради. В роздрібний продаж вона не надходила. Так що це точно не помста з боку конкурентів», - зазначив Сергій Гузь.

Утім колега зазначає, що в кожному з номерів газета «Антимафия»  дуже гостро писала про когось з представників місцевої влади чи політиків, часом - навіть з порушенням професійної етики. Не виключено, що підпал автомобіля Мілославського міг бути помстою когось із героїв публікацій.

Нагадаємо, поліція Кам’янського почала розслідування підпалу автомобіля місцевого редактора сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» Сергія Гузя.

Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович засудила недавні факти нападів на журналістів в Україні – у тому числі підпал автомобіля Сергія Гузя.

На фото – автомобіль Станіслава Мілославського

Фото: 5692.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY