detector.media
26.02.2017 14:04
У Криму звільняють арештованих за відеозйомку під час обшуку в Марлена Мустафаєва
У Криму звільняють арештованих за відеозйомку під час обшуку в Марлена Мустафаєва
Сьогодні, 26 лютого, в окупованому Росією Криму вийшли на волю четверо з десятьох арештованих осіб, які були затримані за відеозйомку під час обшуку в кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва.

Про це повідомив у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

Звільнених зустрічали біля Залізничного відділу поліції Сімферополя. Решта затриманих повинні вийти на волю в неділю, 26 лютого ввечері.

«До Залізничного відділу поліції Сімферополя прийшли десятки кримських татар зустрічати тих, кого заарештували після обшуку у Марлена Мустафаєва. Перша група повинна була вийти півгодини назад. Решта - ввечері. Людей затримали за те, що вони приїхали підтримати Мустафаєва і транслювати те, що відбувається, в соцмережах. Десять осіб отримали по п'ять діб арешту. Думаєте, хтось після цього злякався прийти до відділу поліції? Так вони взагалі все тепер стрімлять», - написав Антон Наумлюк.

Він також повідомив, що на місце прибув наряд поліції.

Поліцейський намагався з’ясувати, хто тут старший і організував зібрання.

Як відомо, активіста Марлена Мустафаєва  затримали за запис в 2014 році в соцмережі за звинуваченням в демонстрації символіки забороненої в Росії партії Хізб ут-Тахрір. Вранці 21 лютого у нього вдома пройшов обшук.

Одночасно поліція затримала 10 осіб, з числа кримських татар, які знімали те, що відбувається на телефони і вели стрім-трансляцію. Їм присудили по 5 діб адміністративного арешту за «несанкціонований масовий захід».

Нагадаємо, 21 лютого у Київському райсуді Сімферополя судили Марлена Мустафаєва за публікації у «ВКонтакте» та Facebook у 2014 році. Він отримав 11 діб арешту.

Фото: Facebook Антона Наумлюка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY