detector.media
23.02.2017 17:24
На Донеччині судитимуть за сепаратистські статті колишнього головреда муніципальної газети
На Донеччині судитимуть за сепаратистські статті колишнього головреда муніципальної газети
Бориса Южика, який займав посаду головного редактора газети «Дружковский рабочий» в період окупації міста Дружківки (Донецька область) проросійськими сепаратистами і російськими терористами, будуть заочно судити за статті із закликами до підтримки «ДНР» і протидії державній владі України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, не називаючи при цьому прізвища обвинувачуваного. Майбутній судовий процес пов’язує із Борисом Южиком інформаційне агентство «Вчасно».

Донецька прокуратура повідомляє, що в період квітня-червня 2014 року 61-річний чоловік займав посаду головного редактора газети «Дружковский робочий» комунального підприємства «Медіа-центр» Дружківської міської ради.

«Він обвинувачується в тому, що в одному з номерів місцевої газети розмістив матеріали пропагандистсько-агітаційного характеру щодо проведення референдуму на території Донецької області з метою визнання "Донецької народної республіки", які були адресовані та доступні читачам газети "Дружковский робочий"», - повідомляє прокуратура.

Йому інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України.

Оскільки обвинувачуваний переховується від слідства за межами України, прокуратура Донецької області вийшла до суду з клопотанням щодо проведення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно колишнього головного редактора газети «Дружковский робочий».

Нагадаємо,  у випуску «Дружковского рабочего» за 3 липня 2014 року під «шапкою» видання було розміщено прапор «ДНР».  У тому ж числі видання була опублікована  стаття, що Україна ніколи не мала своєї державності.

Після звільнення міста екс-головред газети Борис Южик заявляв, що публікував подібні речі з примусу «автоматників», які чотири доби протримали його в підвалі. Водночас у сюжеті «ТСН» вийшло відео, де Южик на нараді у міськвиконкомі відстоював ідеї терористів.

13 січня 2015 року Дружківці місцеві активісти провели мітинг проти бюджетного фінансування цього видання, яке під час окупації заликало до підтримки сепаратистів. Організовані громадської радою «Віче» активісти, які зібралися біля Дружківської міської ради, заявили, що міська муніципальна газета «Дружковский рабочий» прийняла сторону сепаратистів під час захоплення терористами влади у місці і зробила це не під тиском.

У 2015 році «Дружковский рабочий» друкувався на поліграфічному підприємстві в Донецьку, окупованому терористами «ДНР», тобто бюджетні кошти перераховувалися на територію, що не контролюється українською владою.

На фото - Борис Южик

Фото: ІА «Вчасно»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY