detector.media
23.02.2017 17:23
Нацрада оштрафувала маріупольську радіостанцію за недотримання квоти української мови
Нацрада оштрафувала маріупольську радіостанцію за недотримання квоти української мови
23 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала маріупольську радіостанцію «104 ФМ» (ПрАТ «Телерадіокомпанія “Євростудія”») за недотримання квоти ведення ефіру українською мовою.

Позапланова перевірка виявила, що квота ведення програм українською мовою становила 47,87% замість передбачених законом 50%.

На радіокомпанію накладено штраф у розмірі 17 тис. 600 грн (5% розміру ліцензійного збору).

Нагадаємо, загалом Нацрада перевіряла 11 радіокомпаній щодо дотримання квот пісень і ведення ефіру українською мовою. Підставою для перевірок стали результати моніторингу, проведеного в листопаді 2016 року. У результаті були оштрафовані 9 радіостанцій, а результати ще двох перевірок Нацрада взяла до відома, не підтвердивши порушень.

18 листопада Нацрада призначила позапланові перевірки мережевих радіостанцій Kiss FM, MFM, «Шансон» і «Ретро ФМ» щодо дотримання квот. Далі 24 листопада були призначені перевірки ще п'яти регіональних і місцевих радіостанцій: «Ірта», «Радио Вести», «Європа плюс Дніпро», «Маяк» і «104 ФМ». А 1 грудня – перевірки двох місцевих радіостанцій «Армянське радіо» та «106,6».

22 грудня за результатами перевірки Нацрада оголосила Kiss FM попередження замість штрафу за недотримання квот.

12 січня голова Нацради Юрій Артеменко повідомив «Детектору медіа», що Нацрада планує скасувати рішення про попередження Kiss FM і натомість оштрафувати радіомережу.

9 лютого Нацрада оштрафувала вісім радіостанцій за недотримання ними квот пісень і ведення програм українською мовою: Kiss FM, «Шансон», «Радио Вести», MFM, «Європа плюс Дніпро», харківське «106,6», луганське радіо «Ірта» та олександрійське радіо «Маяк». Крім того Нацрада взяла до відома результати позапланової перевірки «Ретро ФМ», оскільки перевірка не виявила порушень.

16 лютого Нацрада також узяла до відома результати позапланової перевірки одеського «Армянського радіо», оскільки перевірка не виявила порушень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY