detector.media
23.02.2017 16:05
17 канал вдруге програв суд журналісту «Еспресо» Богдану Буткевичу
17 канал вдруге програв суд журналісту «Еспресо» Богдану Буткевичу
22 лютого Апеляційний суд міста Києва відхилив скаргу 17-го каналу щодо спростування журналістом телеканалу «Еспресо» Богданом Буткевичем повідомлень у Facebook про канал та залишив рішення Дніпровського районного суду без змін

Про це Буткевич розказав «Детектору медіа».

За його словами, співробітники 17-го каналу вимагали від нього спростування інформації, яку він розмістив на своїй сторінці у  Facebook у 2016 році.

«17 канал позивався до мене з того приводу, що вони вимагали спростувати мій пост у Facebook, в якому я говорив, власне, про те, що вони були першими на місці вбивств Бузини та Шеремета, і що це не випадковість. Вони вимагали спростувати про те, що вони там були перші, а також вони вимагали спростувати твердження мого посту, де написано, що вони є російсько-пропагандистське ЗМІ, фінансоване "Сім’єю". Безумовно, я  з ними не погодився, написав велике заперечення і, зрештою, довів свою правоту спочатку в Дніпровському районному суді Києва, – пояснив Буктевич. – Вони подали апеляцію, суд її відхилив, тому що моя позиція була абсолютно визнана правдивою ще в суді першої інстанції».

Буткевич додав, що представники каналу кілька разів не з’являлися на засідання  Дніпровського суду.

За словами журналіста, з подібного ж приводу 17 канал позивався до радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка та головного редактора інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова.

Нагадаємо, що журналісти 17-го каналу першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета зранку 20 липня. Вони зняли й розмістили в інтернеті відео, на якому Павла Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим.17 канал пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві.

22 липня журналіста та оператора інтернет-стріму 17-го каналу Тетяну Данькевич та Романа Міхєєва викликали на допит в Шевченківське районне управління поліції Києва в якості свідків у справі про вбивство Павла Шеремета.

8 вересня Печерський районний суд міста Києва надав слідчим, які розслідують убивство Павла Шеремета, тимчасовий доступ до документів «Української правди» та холдингу «Вести Украина», де працював убитий журналіст, а також 17-го каналу.

14 вересня на той момент ще журналіст 17-го каналу Андрій Лащ повідомив, що його також викликали на допит на 20 вересня у якості свідка у справі про вбивство Павла Шеремета. Пізніше на допит викликали ще дестьох співробітниців каналу.

Як повідомляв «Детектор медіа», 17 канал був організований Жаном Новосельцевим, колишнім ведучим каналу «1+1», з яким у травні 2014 року канал розірвав трудові відносини «з-за співпраці Новосельцева з каналом ГромТб, пов'язаного, за даними «1+1», з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком». В результаті ГромТБ зникло, замість нього з'явився 17 канал.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY