detector.media
23.02.2017 14:59
Нацрада не стала карати канал «Україна» за показ «Старшої сестри»
Нацрада не стала карати канал «Україна» за показ «Старшої сестри»
23 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила взяти до відома результати позапланової перевірки телеканалу «Україна» щодо показу серіалу «Старша сестра», якому Держкіно анулювало прокатне посвідчення.

Моніторинг Нацради зафіксував, що 21-23 грудня телеканал «Україна» продовжував показ серіалу «Старша сестра», якому Державне агентство з питань кіно 21 грудня скасувало державну реєстрацію та анулювало прокатне посвідчення.

Під час перевірки канал «Україна» пояснив, що отримав від Держкіно інформацію про скасування державної реєстрації та анулювання прокатного посвідчення тільки 23 грудня. Після цього він одразу припинив показ серіалу.

Тому Нацрада вирішила, що в діях каналу немає порушення статті 59 закону «Про телебачення і радіомовлення» та Кодексу про адміністративні правопорушення, і взяла результати перевірки до відома.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Держкіно анулювало каналу «Україна» прокатне посвідчення серіалу «Старша сестра». Серіал був заявлений як копродукція Росії, України та Польщі, тому спершу отримав дозвільний документ. Але після його виходу на екрани для Держкіно стало очевидним, що це більшою часткою російський серіал, виготовлений після 1 січня 2014 року, а отже він потрапляє під заборону.

27 грудня 2016 року Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Україна», який продовжив показувати серіал «Старша сестра» після анулювання прокатного посвідчення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY