detector.media
23.02.2017 14:08
Нацрада вирішила обмежити ретрансляцію в Україні російського каналу «Охотник и рыболов»
Нацрада вирішила обмежити ретрансляцію в Україні російського каналу «Охотник и рыболов»
23 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до Переліку іноземних програм, які дозволені для ретрансляції в мережах провайдерів в Україні: вилучила з переліку російський телеканал «Охотник и рыболов» і додала до переліку європейські телеканали Vivid Touch і Gametoon Box.

«Охотник и рыболов» 11 і 12 лютого показував програму «Звезда на крючке», у якій брав участь полковник ГРУ, герой Росії Євгеній Конопелькін. У телепроекті йшлося про його службу в спецназі ГРУ в Чечні. Нацрада дійшла висновку, що цей контент популяризує органи держави-агресора, тому вирішила вилучити канал з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Рішення щодо «Охотника и рыболова» набуде чинності через місяць після оприлюднення, щоб провайдери мали час вилучити цей канал зі своїх мереж.

Водночас за зверненням дистрибуторів Нацрада включила до Переліку іноземних програм два європейські телеканали: еротичний англомовний телеканал з Нідерландів Vivid Touch (провайдери зможуть ретранслювати його тільки в нічний час – із 24:00 до 4:00) і британський цілодобовий англомовний телеканал про електронні розваги Gametoon Box.

Після внесених 23 лютого змін Перелік іноземних програм (так званий «список адаптованих каналів») налічуватиме 159 іноземних телеканалів, у тому числі чотири – російські (з юрисдикцією РФ).

Попередні зміни до списку були внесені 9 лютого, коли Нацрада додала до переліку чотири європейські телеканали Novela TV, Water Planet, Sport 1 (Baltic), Sport 2 (Baltic) і вилучила з переліку телеканал Fox Crime.

Раніше, в січні, Нацрада вилучила з переліку російський телеканал «Дождь» і тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу «Телеклуб», який має юрисдикцію Німеччини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY