detector.media
21.02.2017 17:25
ZIK виграв у суді справу в підприємства братів Дубневичів
ZIK виграв у суді справу в підприємства братів Дубневичів
Інформаційна агенція ZIK (ТОВ «Західна інформаційна корпорація») виграла судову справу в ТОВ «Корпорація КРТ», яку пов’язують з депутатами, братами- бізнесменами Дубневичами

Про це повідомляє ІА ZIK.

Справу розглядала колегія суддів у складі Михайла Малетича, Ігоря Плюшка та Світлани Самусенко. Суд своїм рішенням залишив в силі рішення попередньої інстанції, визнавши претензії ТОВ «Корпорація КРТ» до журналістів IA ZIK необґрунтованими.

Судова тяганина у справі тривала понад рік. ТОВ «Корпорація КРТ» подала в суд на ZIK на початку 2016 року через розслідування ІА ZIK під назвою «Конверт розпечатано» від 18 грудня 2015 року. У матеріалі були оприлюднені дані про причетність підприємств братів Дубневичів до роботи одного з великих «конвертаційних центрів» та вимивання з його допомогою з бюджету «Укрзалізниці» мільйонів гривень щороку.

Юристи копорації вимагали у журналістів спростувати нібито неправдиві дані, після відмови – подали до суду. Колегія Господарського суду Львівської області у складі суддів Мар’яна Короля, Миколи Синчука та Романа Крупника вирішила справу на користь корпорації.

ІА ZIK подала апеляцію на рішення Господарського суду Львівської області. 20 грудня 2016 року Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення та відмовив в задоволенні позову «Корпорації КРТ» в повному обсязі.

Корпорація подала касацію до Вищого господарського суду України, який залишив у силі рішення Львівського апеляційного господарського суду.

Нагадаємо, власник медіахолдингу ZIK Петро Димінський офіційно вказав себе кінцевим бенефіціаром ТОВ «ТРК “Нові комунікації”» - компанії, яка володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3 з логотипом Z.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY