detector.media
19.02.2017 13:56
В Києві вдалося врятувати школярок, які отримали в соцмережі наказ вчинити самогубство
В Києві вдалося врятувати школярок, які отримали в соцмережі наказ вчинити самогубство
Поліція врятувала у Києві двох неповнолітніх дівчат, які отримали завдання у «групі смерті» в соціальній мережі і намагалися покінчити життя самогубством.

Про це повідомив у Facebook начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

«"Синій кит" у Києві. Двоє дівчаток пішли з дому, бо отримали останнє завдання у "групі смерті": стрибнути із багатоповерхівки. На щастя, одну ми швидко знайшли.

На пошуки іншої було задіяно більше 200 працівників поліції: знайшли через кілька годин на 16 поверсі будинку, із ознаками переохолодження. На руках і ногах - вирізані малюнки, символи, слова... Врятували, передали лікарям і батькам», - написав він.

За його словами, з дівчинкою працюють поліцейські психологи.

«Хочу звернутися до батьків: поліція буде робити все, щоб такі випадки більше не повторювалися, але поліція ніколи не замінить дітям батьків!» - закликав Андрій Крищенко.

Як писав «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляв раніше про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

У 2017-му зросла кількість звернень на дитячу гарячу лінію, в яких батьки розповідали про лячні дописи їхніх дітей у соціальних мережах. Трапляються й випадки, коли дзвонять самі діти, розповідаючи у насмішкуватому стилі, що збираються вчинити самогубство.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) під час зустрічі з молоддю Бориспільської єпархії повідомив, що молодь повинна усвідомлювати небезпеку спілкування з людьми, які через інтернет-ігри спонукають до вчинків, які можуть привести до суїциду.

Фото: Facebook Андрія Крищенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY