detector.media
19.02.2017 12:52
МЗС Франції заявляє, що не допустить кібервтручання Росії у президентські вибори
МЗС Франції заявляє, що не допустить кібервтручання Росії у президентські вибори
Міністр закордонних справ Франції звинуватив Москву у серії кібератак, пов’язаних з виборами, заявивши, що такі дії є «неприйнятними». В інтерв’ю Journal du Dimanche міністр Жан-Марк Ейро заявив, що атаки спрямовані щодо проєвропейського кандидата Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Жан-Марк Ейро зазначив, що ультраправа кандидатка Марін Ле Пен і консервативний кандидат Франсуа Фійон займають проросійські і антиєвропейські позиції.

«Росія першою стверджувала, що невтручання у внутрішні справи є головним правилом… Франція не допустить того, щоб її вибір був продиктований», – сказав він.

«Така форма втручання в демократичне життя Франції є неприйнятною, і я її відкидаю», – додав міністр.

Твердження про втручання Росії прозвучали на тлі суперечностей, що Москва втрутилася в 2016 році в президентські вибори в США.

«Після того, що сталося в Сполучених Штатах, це наш обов’язок вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб чесність нашого демократичного процесу поважалася», – сказав Ейро.

Росія заперечує заяви про те, що кандидат партії En Marche! («Вперед!») на виборах президента Франції Еммануель Макрон став мішенню російських засобів інформації й інтернет-атак.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар партії En Marche! Рішар Ферран заявив, що кандидат цієї партії на виборах президента Франції Еммануель Макрон є мішенню російських засобів інформації та інтернет-атак.

Перед цим міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан заявив, що його країна не менш вразлива для кібератак, ніж США, тому Міноборони збільшить свої ресурси щодо захисту від них.

Вибори президента Франції пройдуть в два тури - 23 квітня і 7 травня. На пост президента свої кандидатури висунули лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен, екс-прем'єр Франсуа Фійон, колишній міністр економіки країни Еммануель Макрон, який висувається від партії «Вперед!».

Нещодавно журналіста телеканалу TF1 вигнали з прес-конференції Марін Ле Пен. Журналіст спробував взяти у пані Ле Пен коментар щодо заяв про те, що вона використовувала кошти Європейського парламенту аби виплачувати заробітну плату співробітникам своєї політичної партії. Двоє охоронців вивели журналіста за двері, в той час як оператор зняв інцидент на відео.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY