detector.media
18.02.2017 11:13
Український документальний фільм здобув гран-прі в одній із секцій Берлінале
Український документальний фільм здобув гран-прі в одній із секцій Берлінале
У секції фільмів Generation 14plus цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю переміг україно-німецький документальний фільм режисерів Георга Жено та Єлизавети Сміт «Школа №3».

Про це повідомив у своєму Facebook голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Фільм "Школа №3" отримав гран-прі у номінації "Повний метр" конкурсної програми Generation 14plus»,  - написав він.

Світова прем’єра фільму «Школа №3» виробництва Tabor Production відбулася 15 лютого 2017 року на Берлінале. 

У фільмі 13 українських підлітків із відбудованої після військових дій школи №3 з прифронтового міста Миколаївка розоповідають про свої мрії та страхи.

Пилип Іллєнко повідомив також, що Держкіно продовжить співробітництво з Tabor Production. «До речі, найближчим часом плануємо підписати контракт з Tabor Production про створення за державної підтримки наступного фільму Єлізавети Сміт "Цимбаліст Петро"», - написав голова Держкіно.

Нагадаємо, фільм «Школа №3» є спільним проектом Tabor Production і «Театру переселенця». Стрічку було вироблено за підтримки Даніела Шульца, Марко Чієко та інших. У роботі над фільмом взяли участь 4Ears Sоund Production та школа №3 міста Миколаївка. Оператор-постановник фільму - Христина Лизогуб.

Фільм «Школа №3», відомий також під назвою «Миколаївка», є кіноверсією вистави «Миколаївка», створеної «Театром переселенця». 

Авторам вистави стали Наталія Ворожбит і Георг Жено. У ній учні 8, 9 та 10 класів школи №3 Миколаївки ділилися із глядачами власними текстами, самі говорячи про те, що вони пережили під час військових дій в їх місті в липні 2014 року, про свою любов до рідного міста, перше кохання, про свої думки і плани на майбутнє.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY