detector.media
17.02.2017 12:10
У Вашингтоні відбувся допрем'єний показ фільму про Голодомор
У Вашингтоні відбувся допрем'єний показ фільму про Голодомор
Перший спеціальний допрем'єрний показ у США англомовної художньої кінострічки про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні «Гіркі жнива» пройшов напередодні ввечері у Вашингтоні.

Про це 16 лютого повідомило  Посольство України в США, пише «Укрінформ».

«Існують чіткі паралелі між варварською політикою радянської влади, спрямованою на підкорення українського народу, та сучасною російською агресією проти України», - заявив під час показу посол України в США Валерій Чалий.

Режисер стрічки –  Джордж Менделюк, продюсер – Ієн Ігнатлович.

Допрем'єрна демонстрація картини була організована Посольством України в США спільно з The Aspen Institute та The Aspen Institute Kyiv, за організаційної підтримки Mercury, Roadside Attractions та за сприяння United States Institute of Peace.

«Гіркі жнива» – канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору. Стрічка є першою англомовною художньою кінокартиною про цю трагедію українського народу 1932-1933 рр. та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України.

У широкий прокат в США та  Україні фільм «Гіркі жнива» виходить наступного тижня, а згодом його зможуть побачити глядачі  щонайменше у 43 країнах.

Нагадаємо, голова Європейської кіно академії, знана польська режисерка Аґнешка Холланд зніме художній фільм про журналіста Ґарета Джоунса, котрий першим на Заході написав про Голодомор 1932-33 років.

Фото: Главком

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY