detector.media
16.02.2017 16:30
У Росії блогеру Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз
У Росії блогеру Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз
Російський відеоблогер, публіцист Олександр Сотнік, який випускає авторську суспільно-політичну програму SotnikTV, отримав від правоохоронців офіційний документ з відмовою в порушенні кримінальної справи за фактом погроз фізичною розправою з боку невідомих

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні по пошті мені доставили офіційний документ з відмовою в порушенні кримінальної справи за фактом погроз фізичною розправою з боку групи невідомих», – написав блогер.

«Беручи до уваги, що в діях невідомих не вбачається ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК РФ, тому що будь-яких реальних дій на здійснення загроз зроблено не було», - йдеться в документі.

Сотнік вважає, що до цього причетні держпосадовці РФ.

«Я вважаю, що "невстановлена група осіб" (цікаво, як же її не встановили, коли служби безпеки Сбербанка і Яндекс-денег заявили мені, що на першу вимогу з боку правоохоронців негайно нададуть всі дані зловмисників?) Працює на замовлення держави. Це – державні люди. Можливо, ті ж "ешникі" або залучена ними ватага цивільних відморозків. На лице змова між держструктурами і кримінальними елементами», – зазначив Сотник.

Нагадаємо, в кінці січня 2017 року російський відеоблогер та публіцист Олександр Сотнік звернувся до служби підтримки сервісу «Яндекс. Деньги», через який невідомі погрожують йому та його синові вбивством.

Олександр Сотнік майже 5 років випускає суспільно політичну програму SotnikTV, відому критичними висловлюваннями на адресу російської влади.

Нагадаємо, у вересні 2016 року російський відеоблогер Олександр Сотнік виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Згодом стало відомо, що і в Грузії йому продовжують надходити погрози, але Сотнік повідомив, що політичного притулку не проситиме. Наприкінці жовтня Сотніку знову почали погрожувати. Цього разу - убивстом. 

17 листопада стало відомо, що за адресу, де проживає Сотнік, злочинці пропонували 5 тис доларів США.

«Детектору медіа» Сотнік повідомив, що 17 грудня повернувся до Москви.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY