detector.media
15.02.2017 17:40
СБУ звинувачує декілька спільнот в соцмережах у маскуванні як патріотичні й спробах дестабілізації
СБУ звинувачує декілька спільнот в соцмережах у маскуванні як патріотичні й спробах дестабілізації
Служба безпеки України припускає реалізацію насильницького сценарію на заходах до річниці Євромайдану. При цьому СБУ звинувачує у спробах дестабілізації політичної ситуації в Україні спільноти в соціальних мережах «Патріоти України», «Українська революція», «Всі на Майдан», «Продовження революції гідності», «Майдан-3», «Ми патріоти України» і заявляє, що вони адмініструються з території РФ.

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на брифінг керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука 15 лютого.

«Найближчим часом і співробітники нашої служби візьмуть участь у пам'ятних заходах, які будуть присвячені святкуванню Революції Гідності і пам'яті героїв Небесної Сотні. Але ми бачимо, що РФ намагається використати цей привід для провокування сутичок насильства і масових заворушень.

За нашими даними тільки в Києві з 18 по 22 лютого планується приблизно 18 масових заходів різними організаторами. У підготовці восьми з цих заходів ми фіксуємо певні ознаки можливого використання насильницьких сценаріїв. При цьому з цих восьми заходів три організовуються з території РФ», - розповів він.

Далі ОлександрТкачук навів кілька прикладів.

«Один з них громадянин РФ Сергій Олександрович Жук, про якого вже з'явилася певна інформація в ЗМІ, 1981 року народження. Ми, проаналізувавши ситуацію, яка є у відкритих джерелах, повністю підтверджуємо і надаємо додаткову інформацію про те, хто ця людина і чим вона займається.

Як ви знаєте, він брав участь у терористичному угрупованні "ДНР" під позивним "Москва". В даний час знаходиться на території РФ. З залученням цього росіянина були створені профілі вигаданих осіб у соціальних мережах: Микола Гайдук і Степан Мазур», - сказаві він.

За його словами, через соціальні мережі з використанням цих профілів здійснюється інформаційно-психологічний вплив на українських користувачів.

«Маскуючись патріотом України, Сергій Жук тривалий час, користуючись довірою наших громадян, намагається спровокувати масові заворушення в Києві. За нашими даними, він безпосередньо причетний до створення та адміністрування таких спільнот в соціальних мережах: "Патріоти України", "Українська революція", "Всі на Майдан", "Продовження революції гідності", "Майдан-3", "Ми патріоти України" . Всі ці соціальні мережі адмініструють з території РФ саме цією особою», - заявив Ткачук.

Нагадаємо, одеське інформаційне видання «Мегафон» написало про місцевого журналіста, колишнього співробітника каналу «АТВ» Григорія Кваснюка, який в своїх відеосюжетах відкрито пропагує «руський мир» та славить терористів так званих «ДНР/ЛНР». Одеські журналісти вважають, що Служба безпеки України має звернути увагу на роботу журналіста Кваснюка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY