detector.media
15.02.2017 11:30
Під наглядом ФСБ російські ЗМІ навчали журналістів «ЛДНР» «якості медіаконтенту» - «Інформаційний спротив»
Під наглядом ФСБ російські ЗМІ навчали журналістів «ЛДНР» «якості медіаконтенту» - «Інформаційний спротив»
З метою підвищення ефективності дезінформаційно-пропагандистської діяльності підконтрольних терористам ЗМІ, ФСБ РФ організовує тренінги з журналістами з «ЛДНР»

Про це повідомляє «Інформаційний спротив».

«Так, згідно з оперативними даними, в н.п. Ростов-на-Дону (РФ) в готелі "Зірка" (Соборний провулок, 104) пройшов триденний семінар для представників медіа та "міністерства інформації ДНР". Участь в семінарі взяли представники підконтрольних терористам ЗМІ – "Голос Республики", "Кочегарка", "Первый республиканский телеканал ДНР", "Ваш Иловайск" та інші. А також 5 працівників "міністерства інформації ДНР"», – йдеться в повідомленні Інформспротиву.

Як зазначено, семінар на тему ««Підвищення якості медіаконтенту» проводили представники російських ЗМІ – Life (колишній LifeNews), «Россия 24», «Первый канал» (ОРТ), «Комсомольская правда – Москва».

«Семінар проходив під наглядом ФСБ РФ, з метою доведення до представників «ДНР» основних методів ведення інформаційної війни і активізації дезінформації», – йдеться на сайті.

Інформаційний спротив також зазначає, що у ЗМІ так званої «ДНР» і в проросійських групах соціальних мереж триває нагнітання обстановки за рахунок постійної подачі інформації про обстріл з боку ВСУ, руйнування і загибелі мирних громадян, бойових зіткненнях. 

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що для звинувачення України в порушенні Мінських домовленостей вдівічі збільшена кількість російських «журналістів» на Донбасі.

Влітку 2016 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що 31 серпня – 1 вересня журналісти російських телеканалів беруть участь у постановочних зйомках нібито обстрілів навчальних закладів на окупованій терористами території з боку позицій українських військових.

На початку січня 2016 року ГУР Міноборони України повідомляло про наміри російських ЗМІ робити фейки про обстріл житлових будинків Горлівки.

2 лютого оборонне відомство повідомляло, що на Авдіївський напрямок прибула знімальна група російського телеканалу Life.ru з метою зйомки провокаційних сюжетів про бійців АТО.

Фото: INTV.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY