detector.media
15.02.2017 09:00
В Україні створили онлайн-посібник для журналістів, які пишуть про екологію
В Україні створили онлайн-посібник для журналістів, які пишуть про екологію
Інформаційне агентство «Варіанти» спільно з партнерами створили онлайн-посібник для журналістів, які висвітлюють екологічну тематику

Про це йдеться на сайті агентства, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Посібник «Як писати про екологію в нових медіа» було представлено у Львові для студентів факультету журналістики НУ ім.Франка, а також факультету журналістики НУ «Львівська політехніка».

Посібник складається з трьох частин. Перша – про законодавчу базу, а також роз’яснення, що таке екологічна інформація, режими доступу до екологічної інформації, інструкції, як правильно скласти запит на інформацію або ж подати звернення.  

Друга частина присвячена написанню мультимедійного репортажу на екологічну тематику. В цій частині журналісти знайдуть кращі світові практики, посилання на ресурси і сервіси, які допоможуть в обробці зібраних матеріалів, а також рекомендації щодо побудови сюжетної лінії й використання мультимедійних додатків.

Третя частина присвячений використанню інноваційних технологій, а саме дронів, в роботі екологічних журналістів. Журналісти знайдуть інформацію, як підготувати дрон до роботи, як правильно провести зйомку дроном, а також за допомогою яких програм і сервісів обробити отримані матеріали.  Окрім того, в цьому розділі містяться інструкції з роботи зі супутниковими знімками, а також поради зі створення ортофотопланів і 3-D панорам.

В основу посібника покладено матеріали тренінгів проекту “Школа інноваційного екологічного репортажу”, яку підтримав Freedom House.

З посібником «Як писати про екологію в нових медіа» можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, за результатами моніторингу ІМІ, що проводився у вересні 2016 року, лише 1% матеріалів у загальноукраїнських інтернет-ЗМІ стосуються екологічної проблематики.

У січні Представництво Європейського Союзу в Україні запропонувало журналістам скористатися розробленим посібником, в якому зібрана інформація про інституції ЄС, програми та проекти, лобістські організації та асоціації, а також європейські та українські аналітичні центри.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY