detector.media
14.02.2017 12:20
Ринок медійної інтернет-реклами в 2016 році зріс на 38% – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами в 2016 році зріс на 38% –  ІнАУ
За даними дослідження Інтертен Асоціації України (ІнАУ), обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за 2016 склав 1784 млн грн, що на 38% перевищує аналогічний показник 2015 року . Частка прямих продажів на цьому ринку склала 47%.

Про це повідомляє прес-служба ІнАУ.

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так: банерна реклама – 51,2%; In-stream video (реклама у відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) – 28,7%; In-page video (content-roll) – 4,8%; інші нестандартні рішення (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, фронтлайн, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотоки, інші подібні прояви) – 12,3%; спонсорство - 3,0%.

Як зазначає ІнАУ, вперше в ході дослідження були визначені частки мобільного медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв. У частках від загального обороту медійної інтернет-реклами частка мобільної реклами склала: банерної реклами – 19,0%; In-stream video – 4,9%; In-page video (content-roll) – 1,1%; частка інших нестандартних рішень – 8,1%.

Визначена також частка Programmatic на ринку медійної інтернет-реклами. За досліджуваний період у агентств закупівлі за допомогою Programmatic склали 9,7%, у майданчиків продажу за допомогою Programmatic склали 30,0%.

У дослідженні взяли участь провідні агентства інтернет-реклами: AdPro (DAN), ITCG, Iplace, Publicis Groupe Media, TMGU, AdWork, DIEVO, MediaHead, Neos, Netpear, Promodo, newage, а також представники найбільших майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів : «Люкс» (24 канал), RBC, RIA, Ukr.net, UMH, Digimedia, Admixer, DMDim/Go2Net, FISH, DigitalDecisions, Adwise, T-Sell, olx.ua, Finance.ua, Online.ua, Rontar, Новое время, Minfin.com.ua, Edipress, RST, «Обозреватель».

Нагадаємо, у липні 2016 року Комітет Інтернет Асоціації України (ІнАУ) з питань інтернет-реклами виконав перший етап дослідження ринку медійної інтернет-реклами за підсумками першого півріччя 2016 року. За їх даними, частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY