detector.media
14.02.2017 11:00
У Криму продовжують блокувати українські новинні сайти
У Криму продовжують блокувати українські новинні сайти
В окупованому Криму блокують доступ до українських сайтів: «Цензор.НЕТ», «Українська правда», «Громадське радіо», «Крим.Реалії», «15 минут», ATR.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Ірина Ромалійська, яка зараз знаходиться в Криму.

«Інтернет в Криму. Зайшла в кафе в центрі Сімферополя, підключилася до вай-фаю (Для цього потрібно мати місцеву картку на мобільний телефон, що продають за паспортами). "Цензор.НЕТ", "Українська правда", "Громадське радіо", "Крим.Реалії", сайт "15 хвилин", сайт телеканалу АТР – заблоковані», - написала журналіст.

Нагадаємо, у серпні 2016 року Роскомнагляд обмежив доступ до сайту «Громадського радіо» на території РФ через матеріал, який нібито містить «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності».

2 серпня в окупованому Росією Криму був заблокований сайт незалежної онлайн-газети «Меридиан Севастополь». Цього ж дня стало відомо про те, що на території півострова заблоковано сайт телеканалу ATR і сайт видання «События Крыма».

3 серпня стало відомо про те, що на території анексованого Росією Криму заблоковано сайт телеканалу ATR.

Раніше в північній, центральній та західній частинах анексованого Росією Криму доступ до сайту проекта «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» частково заблокували провайдери «Воля», «Ардінвест», «Трінет», «Міранда-медіа», «Скай-лайн», «Апекс Крим» (Керч), Kerch.net.

Як пояснила «прокурор» Криму Наталя Поклонська, сайт «Крим. Реалії» заблокований співробітниками відділу протидії екстремізму і тероризму підконтрольної Кремлю прокуратури півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY