detector.media
13.02.2017 19:09
В Росії 16-річному користувачу «ВКонтакте» загрожує тюрма за приниження представників влади
В Росії 16-річному користувачу «ВКонтакте» загрожує тюрма за приниження представників влади
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу відносно 16-річного жителя Тюменської області за створення групи у соціальній мережі «ВКонтакте». За версією слідства, підліток опублікував повідомлення, що принижує людську гідність представників влади.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на сайт Слідчого комітету РФ (СКР).

«За даними слідства встановлено, у період з жовтня по грудень 2016 року 16-річний житель Тюменського району Тюменської області, створив у соціальній мережі «ВКонтакте» відкриту для загального ознайомлення і доступу групу, в якій розмістив текстове повідомлення, що містить лінгвістичні ознаки приниження людської гідності за ознакою національності і приналежності до групи «представників влади», - повідомляє СКР.

Школяра обвинувачують за статтею про «розпалювання ненависті або ворожнечі», йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Під час обшуку у нього вдома були вилучені деякі трафарети і листівки, які були визнані «екстремістськими». Ім'я обвинуваченого, як і назва групи в «ВКонтакте», інформацію в якій слідчі визнали образливою для влади, не розголошується.

За даними Міжнародної правозахисної групи «Агора», тільки за 2016 рік у Росії до кримінальної відповідальності за записи і репости у соціальних мережах були притягнені майже 300 осіб, 29 з них були засуджені до реальних термінів позбавлення волі.

Нагадаємо, у грудні 2016 року російського блогера Олексія Кунгурова засудили до двох років колонії-поселення за пост у «Живому журналі» з критикою російської військової операції у Сирії.

Раніше громадянку РФ Катерину Вологженінову, яку було засуджено до 320 годин виправних робіт за пости в соцмережах, включили до «Переліку терористів і екстремістів» Росфінмоніторингу. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY