detector.media
12.02.2017 11:06
Головреду видання з Кам’янського Сергію Гузю спалили авто – він говорить про тиск і залякування
Головреду видання з Кам’янського Сергію Гузю спалили авто – він говорить про тиск і залякування
У ніч з суботи на неділю, 12 лютого, головному редактору сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» (Кам’янське, Дніпропетровська область) Сергію Гузю невідомі підпалили автомобіль «Таврія», який перебував у дворі будинку.

Про це повідомляє видання 5692.com.ua.

Першими пожежу помітили сусіди, вони ж і допомогли його гасити. Слідчо-оперативна группа, яка приїхала на місце події, встановила сліди навмисного підпалу автомобіля.

«Я не сумніваюся, що автомобіль спалили через нашу чесну і професійну роботи. Деяким впливовим людям в місті не подобалося те, як ми висвітлюємо події в Кам'янському (Дніпродзержинську), - заявив в коментарі Сергій Гузь. - В останні тижні на редакцію чинився тиск, щоб не допустити виходу нової газети «Город 5692», зупинити розслідування, які проводить редакція. Кілька днів тому у мене цікавилися, чи не сталося чого з моїм автомобілем? Думаю, що і наші останні публікації про те, як за допомогою маніпуляцій намагаються відкликати з міськради деяких депутатів - також не всім сподобалися. Прізвища тих, кого я підозрюю, назву трохи пізніше, нехай поки слідчі попрацюють».

Підпал стався близько 4-ї години ранку. Автомобіль загорівся відразу в декількох місцях. Судячи зі слідів, невідомий (або невідомі) кинули на багажник пластикову пляшку із запальною сумішшю, а вже звідти вогонь став поширюватися по всьому автомобілю. І якби не допомога сусідів, «Таврія» б повністю згоріла.

«У нашому домі завжди було спокійно, ніяких конфліктів, тому і я, і багато сусідів не боялися залишати автомобіль на ніч просто у дворі, ніколи ніяких надзвичайних подій не було. Так що це не хуліганство, а навмисний підпал. Добре, що пожежу вчасно помітили, і сусіди встигли відігнати стоять поруч авто, згасити «Таврію». Я вже більше 20 років працюю журналістом, всяке бувало, в тому числі і загрози. Але ми завжди були відкриті для наших читачів і героїв публікацій, давали можливість висловити свою точку зору. Мабуть, зараз ми зачепили інтереси тих, хто не хоче публічно відповідати за свої справи, і готові вдатися до кримінальних методів залякування», - сказав Сергій Гузь.

За фактом підпалу розпочато розслідування.

Нагадаємо, у грудні 2016 року член Комісії з журналістської етики, колишній голова Незалежної медіа профспілки України (НМПУ) Сергій Гузь заявив «Детектору медіа», що був несподівано звільнений з посади головного редактора газети «Наш репортер» (місто Кам’янське Дніпропетровської області) за рішенням власника.

На фото – спалене авто

Фото: 5692.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY