detector.media
12.02.2017 10:52
Арештовані засновники офшорної компанії Mossack Fonseca, діяльність якої викрили журналісти-розслідувачі
Арештовані засновники офшорної компанії Mossack Fonseca, діяльність якої викрили журналісти-розслідувачі
Суд Панами арештував засновників компанії Mossack Fonseca, що реєструвала скандально відомі офшори, якими скористалися багато політиків і державних діячів у всьому світі. Рамон Фонсека та Юрген Моссак обвинувачуються у відмиванні грошей.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланям на Reuters.

У прокуратурі Панами повідомили журналістам, що зібрані дані дозволяють припустити, що Mossack Fonseca «може бути визнана кримінальною організацією, створеною для приховування тіньових капіталів і коштів». Розслідуванням її діяльності протягом року займалися прокурори Бразилії, Перу, Еквадору, Колумбії, Швейцарії та США.

Mossack Fonseca пов'язана також зі скандальним витоком її документів, які могли свідчити про причетність ряду відомих у світі компаній і осіб до використання офшорних схем.

Нагадаємо, розслідування про офшори можновладців різних країн світу на основі витоку  панамської панамської компанії Mossack Fonseca було опубліковане на сайті Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) 3 квітня 2016 року.

Як писав MediaSapiens, cпівголовний редактор німецького видання Suddeutsche Zeitung, яке оприлюднило «панамські папери», не певен щодо походження документів, але вважає, що їх публікація була «в інтересах суспільства». Він наголосив, що Suddeutsche провела перехресну перевірку тисяч документів із інших джерел, чим відкинула будь-які сумніви у їх оригінальності.

Один із співзасновників панамської компанії Mossack Fonseca Рамон Фонсека заявив, що фірма стала жертвою злому, здійсненого ззовні. За його словами, Mossack Fonseca не порушувала жодних законів, усі її операції були легальними. Також пан Фонсека зазначив, що компанія ніколи нікому не допомагала в ухиленні від сплати податків або відмиванні грошей.

Коментуючи дані «Панамських документів», витяги з яких було опубліковано Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань та світовими ЗМІ, Рамон Фонсека назвав їх «вирваними з контексту» та неправильно витлумаченими.

Компанія Netflix зніматиме фільм, що розповідає про процес підготовки журналістами і публікації так званого «Панамського архіву».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY