detector.media
10.02.2017 09:45
Мінюст надасть держреєстраторам рекомендації щодо роздержавлення газет – НСЖУ
Мінюст надасть держреєстраторам рекомендації щодо роздержавлення газет – НСЖУ
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) повідомляє, що досягнуто домовленостей про розробку Мінюстом першої рекомендації для реєстраторів щодо процедури перетворення комунальних редакцій у підприємства, засновані трудовими колективами.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Зокрема, це питання розглядалось під час робочої зустрічі в.о. голови НСЖУ Сергія Томіленка з директором Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Віталієм Гайдуком.

«За участі працівників Департаменту державної реєстрації та нотаріату і Департаменту приватного права Міністерства юстиції було проаналізовано проблеми практики виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації»,  повідомляє прес-служюа.

Медіаюрист, член робочої групи НСЖУ з питань реформування Людмила Панкратова наголосила на необхідності надання місцевим держреєстраторам офіційних рекомендацій щодо роздержавлення газет.

НСЖУ зазначає, що у своїх зверненнях до Спілки редактори місцевих газет неодноразово наголошували на проблемах непорозуміння з державними реєстраторами на місцях.

«Дехто з них вимагав зовсім інший перелік документів, ніж вказаний на сайті Мін’юсту. Водночас, і у самих редакторів виникає багато питань як правильно роздержавити газети»,– повідомляє НСЖУ.

За результатами зустрічі домовлено про розробку Мінюстом першої рекомендації для реєстраторів щодо процедури перетворення комунальних редакцій у підприємства, засновані трудовими колективами.

Зазначимо, нещодавно НСЖУ допомогла редактору «Васильківського вісника» залишитися на посаді й почати реформування газети.

Раніше НСЖУ повідомила, що районна рада в Апостоловому на Дніпропетровщині перешкоджає реформуванню газети «Апостолівські новини». Бюджетні гроші йдуть на фінансування приватної ТРК, яка належить батькові голови райради.

НСЖУ нагадує, що для редакцій комунальних ЗМІ діє юридична «гаряча лінія». Залишити запит на консультацію можна на сайті Спілки або за посиланням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY