detector.media
08.02.2017 17:35
НСЖУ допомогла редактору «Васильківського вісника» залишитися на посаді й почати реформування газети
НСЖУ допомогла редактору «Васильківського вісника» залишитися на посаді й почати реформування газети
Редактор газети «Васильківський вісник» з райцентру Васильківка (Дніпропетровська область) Сергій Хорошилов залишився на посаді до моменту роздержавлення видання після того, як у його конфлікт з райрадою втрутилася Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НСЖУ.

Контракт із редактором газети «Васильківський вісник»  Сергієм Хорошиловим закінчився у жовтні минулого року. За розпорядженням районної ради, яка є засновником газети, контракт не було продовжено, і замість того Сергія Хорошилова на три місяці призначити виконувачем обов’язки редактора. Як керівник він уже не зміг би готувати й підписувати відповідні документи для реформування комунальної газети у незалежне ЗМІ.

По допомогу Сергій Хорошилов звернувся до НСЖУ. Консультацію йому надала медіаюрист Людмила Опришко.

«Вона швидко мені підготувала консультацію. Та навіть коли  я в райраді сказав, що звернувся за допомогою до Спілки і чекаю юридичний висновок, тон розмови зі мною помінявся», – сказав редактор.

Нині, за його словами, всі питання щодо перебування на посаді редактора зняті. Райрада видала відповідне розпорядження продовжити термін виконання ним обов’язків ще до моменту роздержавлення газети.

«Зараз ми чекаємо сесію райради, на якій буде прийнято рішення про вихід із числа засновників. Потім будемо діяти відповідно до вимог Закону – проводити збори, готувати документи і йти до реєстратора», – зазначає Сергій Хорошилов.

НСЖУ нагадує, що для редакцій комунальних ЗМІ діє юридична «гаряча лінія». Залишити запит на консультацію можна на сайті Спілки або за посиланням.

Нагадаємо, раніше НСЖУ повідомила, що районна рада в Апостоловому на Дніпропетровщині перешкоджає реформуванню газети «Апостолівські новини». Бюджетні гроші йдуть на фінансування приватної ТРК, яка належить батькові голови райради.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY