detector.media
08.02.2017 15:30
«Детектор медіа» у річницю видання ініціює акцію допомоги медійниками сім’ям загиблих в АТО
«Детектор медіа» у річницю видання ініціює акцію допомоги медійниками сім’ям загиблих в АТО
Сьогодні «Детектору медіа» виповнюється рік. Рівно рік тому, 8 лютого 2016 року, ми запустили інтернет-видання, яке стало продовженням нашої роботи протягом майже 15-ти років над порталом «Телекритика».

«Телекритика» стала власністю Ігоря Коломойського. А для нашого нового порталу ми обрали місію бути «сторожовим псом українських медіа»,  сприяючи  дотриманню журналістських стандартів в інформаційному просторі та  його оздоровленню.

Ми почали новий проект  в цікавий та непростий для українського медіаринку час – і намагалися щодня, в режимі 24/7, висвітлювати, коментувати, а за можливості й впливати на ті трансформації, які він зараз переживає. Ось лише деякі з них:

- запуск суспільного мовлення;

- квотування української мови в ефірі радіостанцій;

- розвиток української кіносеріальної галузі та початок її переорієнтації з російського на інші міжнародні ринки;

- посилення прозорості медіавласності;

- опір російській пропаганді;

- стимулювання саморегулятивних процесів в медіаіндустрії і журналістській корпорації – зокрема, плідна співпраця з Незалежною медіа радою та перезавантаження Комісії журналістської етики.

Ми  також активно захищали права журналістів,  стежили за кадровими перестановками і корпоративними конфліктами; спостерігали за судовими процесами в галузі та самі ставали об’єктом судових позовів; із сумом вказували шановним колегам-медійникам на їхні професійні промахи та завжди щиро раділи їхнім перемогам. Навіть у відпустці ми ніколи не припиняли працювати: помічаючи порушення телетрансляцій у готелях, повідомляли регулятора, Нацраду, і він вживав заходів.

Ми й надалі плануємо працювати так само ретельно і навіть краще, постійно вдосконалюючи наші знання, навички, втілюючи нові технології  та прагнучи повсякчас бути корисними всім нашим читачам та медійному середовищу. Щиро дякуємо, що ви з нами. Будьте з нами ще довше й частіше.

P.S. Редакція «Детектора медіа» вирішила гучно не святкувати річницю, а  матеріально допомогти сімї українського військового, що загинув на фронті. Таких сімей багато і ми, на жаль, не здатні підтримати всіх. Тож пропонуємо  й іншим редакціям долучитися і допомогти  тим, хто зараз потребує цього найбільше.  І нехай війна якнайшвидше й назавжди йде з нашої рідної землі.

На заглавному фото - голова ГО та шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY