detector.media
08.02.2017 09:10
НСЖУ оприлюднила прізвища правоохоронців, які били фотокора Єфімова три роки тому
НСЖУ оприлюднила прізвища правоохоронців, які били фотокора Єфімова три роки тому
Національна спілка журналістів України оприлюднила посади і прізвища всіх працівників міліції, які у лютому 2014-го року або били фотожурналіста газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова кийками, або не заважали це робити.

Цю інформацію Спілка взяла із тексту вироку Соснівського районного суду Черкас, де розглядалася справа побиття співробітниками батальйону патрульної служби фотокора.

Вироком  суду, зокрема,  констатовано, що Ігорю Єфімову «спричинено ушкодження у вигляді: травми голови зі струсом головного мозку, рану м’яких тканин, садно обличчя, травматичний набряк м’яких тканин нижньої щелепи справа, вивих правого плеча, крововиливи, садно тазу…».

Однак на переконання в.о.голови НСЖУ Сергія Томіленка, органи прокуратури провели розслідування недбало, звинувачення пред’явили лише одному підозрюваному – командиру. Наприкінці 2016-го року суд його виправдав.

«Наші вимоги – не якась кривава помста, - наголошує пан Томіленко. – За звіряче побиття нашого колеги ми вимагаємо, щоб нова Національна поліція та система МВС вигнала зі своїх лав кожного фігуранта цього списку».

Як повідомляє НСЖУ, сьогодні одразу п’ять черкаських обласних газет – «Вечірні Черкаси», «Черкаський край», «7 днів», «Акцент» і «Нова Молодь Черкащини» – на знак солідарності із постраждалим колегою вийшли із шпальтою  з плакатом «Ні – безкарності за злочини проти журналістів». Поруч із фотографією закривавленого журналіста – прізвища тих міліціонерів, які його били, або  спостерігали за побиттям.

Крім цього, на підтримку журналіста та з вимогою покарати винних журналісти Черкас 8 лютого проведуть спеціальну акцію солідарності – роздаватимуть у центрі міста газети із плакатом «Ні - безкарності». Також ці плакати учасники акції віддадуть працівникам новоствореної Національної поліції як вимогу поважати права журналістів.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року у Черкасах під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби фотографу газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфімову беркутівці побили та розбили голову. Журналіст був у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова.

12 грудня Соснівський суд Черкас ухвалив вирок у справі побиття журналіста газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова під час Революції Гідності у 2014 році. Підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали.

Зазначимо, з початку 2016 року правоохоронці скерували до суду 15 кримінальних проваджень за 21 епізодом злочинів, скоєних відносно журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY