detector.media
07.02.2017 18:08
Цього року Україна буде представлена на Берлінському міжнародному кінофестивалі більш потужно - Іллєнко
Цього року Україна буде представлена на Берлінському міжнародному кінофестивалі більш потужно - Іллєнко
9-17 лютого на Європейському кіноринку 67-го Берлінського міжнародного кінофестивалю працюватиме Український стенд (Ukrainian Film Corner) Ukraine is Your Destination. Український стенд організовується Державним агентством України з питань кіно спільно з Благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» та ГС «Асоціація Кіноіндустрії України».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

На Українському стенді буде представлений каталог «Українські фільми 2016-2017», виданий Асоціацією кіноіндустрії України на замовлення Державного агентства України з питань кіно. У ньому зібрана інформація про найновіші українські роботи – готові й ті, що перебувають у виробництві. Каталог та інші презентаційні матеріали поширюватимуться серед спеціалістів світової кіноіндустрії, що сприятиме промоції українського кіно за кордоном.

15-го лютого у програмі «Берлінале» Generation 14 plus відбудеться світова прем’єра повнометражного документального фільму режисерів Георга Жено та Єлизавети Сміт «Школа №3», виробництво якого здійснила Україна спільно з Німеччиною.

Днем раніше, 14-го лютого, фільм буде презентовано на Українському стенді. Стрічка розповідає історію дітей, що навчаються в одній школі невеликого міста Миколаївка на Донбасі. Влітку 2014-го це місто постраждало від потужних військових дій під час боїв за визволення Слов’янська. У фільмі звучать монологи 13-ох учнів 8-10 класів миколаївської школи. Кожна історія пов’язана з якимось предметом, що має надважливе значення для кожного з героїв.

Крім того, на Європейському кіноринку відбудуться покази українських фільмів «Мустафа» (реж. Ахмед Сарихаліл),  «Слуга народу-2» (реж. Олексій Кирющенко), «5 терапія» (реж. Аліса Павловська) та «Мир вашому дому» (реж. Володимир Лерт).

Спеціальною подією Берлінського МКФ стане показ документального фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова, що розповідає про справу незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Показ відбудеться 11-го лютого за участі Європейської кіноакадемії.

12-го лютого голова Держкіно Пилип Іллєнко проведе презентацію української кіноіндустрії, під час якої розповість про потенціал української кіногалузі та представить шоуріли  українських фільмів (завершених і тих, що перебувають у виробництві). Презентація покликана заохотити іноземних кінопрофесіоналів та інвесторів до співпраці з українськими кінематографістами.

13-го лютого пройде урочистий прийом з нагоди представлення українського кіно в рамках 67-го Берлінського МКФ. Захід відбудеться за участі українських та іноземних представників кіноіндустрії й преси.

«Цього року на Європейському кіноринку Україна буде представлена більш потужно, ніж торік. Ми збільшили розмір нашого стенду з невеличких 4 кв. метрів до 24 кв. метрів, а також розмістили його в більш людному на кіноринку місці.

Я вважаю, що Український стенд – це своєрідне кінематографічне посольство України на одній із найбільших індустріальних подій світу. Його організація є яскравим прикладом державно-приватного партнерства. Стенд є інструментом, користуватись яким може кожен український кінематографіст», - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, документальна стрічка російського режисера Аскольда Курова «Процес» («Випробування: Росія проти Олега Сенцова») вироблена Естонією, Польщею і Чехією. Аскольд Куров знімав засідання суду в Ростові-на-Дону (Росія), в ході якого український режисер Олег Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі. Стрічка буде показана у спеціальній програмі Берлінського міжнародного кінофестивалю в рамках проекту , присвяченого 30-річчю Європейської кіноакадемії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY